La CUP abandona la Comissió de Territori del Parlament

Problemes amb les votacions per la suspensió dels diputats han fet que Natàlia Sànchez hagi pres aquesta decisió
La diputada de la CUP Natàlia Sànchez
La diputada de la CUP Natàlia Sànchez | CUP

 

La CUP ha anunciat que abandona la Comissió de Territori del Parlament, després que, fruit d'errors en la votació, hagi quedat palès que no hi ha acord encara sobre com s'ha de gestionar la suspensió del vot dels diputats empresonats o a l'exili. Després que s'hagi produït un empat -per un error després que JxSí votés en contra d'una proposició seva-, Assumpta Escarp (PSC) ha decidit ajornar la votació a l'espera que la Mesa del Parlament digui quina és la solució. Però JxCAT ha denunciat que "aquest ajornament altera les majories del 21D, és molt gros rectificar les urnes", demanant que el vot ponderat de l'hemicicle sigui aplicat com estableix el reglament en cas d'empat.

 

Però la CUP ha considerat que aquesta situació és fruit de la "falta d'acord" entre JxCAT i ERC per protegir el vot dels diputats a l'exili i a la presó, i la diputada Natàlia Sànchez ha anunciat que la CUP abandona la Comissió: "Que facin valer la majoria parlamentària i la sobirania del Parlament, som conscients que és fruit de la repressió de l'Estat, però també d'una seqüència de despropòsits pel desacord entre ERC i JxCAT", ha dit en la seva intervenció a la comissió. Sànchez ha argumentat que marxa perquè “creiem que el marc normatiu no s’està resolent com toca en aquesta comissió –en relació a suspendre la votació per l’empat-, no s’apliquen les majories del Parlament i les majories del 21D”, ha sentenciat.

 

La presidenta de la Comissió, Assumpta Escarp, ha assenyalat que “és la Mesa del Parlament qui ha de resoldre la votació dels punts de la resolució en què s’ha produït un empat”.Comentaris
bonisima noticia !!!
La CUP abandona el Territori !!!!!
Albert
Llegeix la noticia botifler de merda,la cup us escombrara a tota la merda espanyolista de erc i pdecat
Antoni Ferret
Pregunto (i si us plau, que algú em contesti): Aquesta comissió és l'única en què participava la CUP, o participa en altres comissions?
Patètics
Fart daquesta actitud infantil, antiestratègica i egoista d'Erc, Pdcat i Cup. Realment no podem comptar amb ells, només estan pendents del su hortet dins espanya.
Municipalista
Aquestes eleccions votaré partits municipalistes, i que consti que la CUP ja no ho és. I a les estatals, votaré una llista unitària i transverssal, La Crida.
Con esta podredumbre lo único que se conseguirá será el desastre total.
Hala, ir a destrozar material urbano y a " okupar " que es lo único que sabéis hacer.
Bueno, pues molt be, pues adios
De todas formas, trabajar no es lo suyo. Son más de criticar al resto, estilo Colau.

envia el comentari