Cunillera ofereix els mitjans de l’Estat al Govern i a Badalona

La delegada del govern espanyol demana a les administracions que reflexionin sobre la situació de vulnerabilitat

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, posa a disposició els mitjans de l’Estat que siguin necessaris per fer front a la situació derivada de l’incendi en una nau industrial abandonada a Badalona, i que ha provocat un mínim de dues víctimes mortals. Cunillera fa una crida a totes les administracions a reflexionar sobre la situació de vulnerabilitat que s’ha fet manifesta amb la “desgràcia” viscuda a la nau, on els serveis d’emergències encara treballen per garantir la seguretat dels bombers i que puguin inspeccionar l’interior. A l’espera de saber si hi ha més víctimes, Cunillera ha demanat respecte per a les dues ja confirmades, i ha destacat el rigor dels treballs que s’hi estan duent a terme.

“La meva oferta de col·laboració i disposició dels mitjans de l’Estat és sobre la taula”, ha destacat Cunillera, que ha assegurat que treballar de manera conjunta permet fer “grans coses”. La delegada del govern, a més, ha qualificat de “desgràcia” i “cruel” l’afectació de l’incendi sobre els ocupants de la nau incendiada.

Cal fer una crida a totes les administracions a tenir capacitat de reflexionar i trobar solucions”, ha apuntat Cunillera. En aquest sentit, destaca que ara cal treballar perquè els cossos de seguretat esbrinin l’origen del foc, i ha desitjat que aquelles persones ferides i que ara es troben en centres sanitaris es recuperin “el més aviat possible”.

 

No vol buscar responsables

En declaracions a Catalunya Ràdio ha rebutjat buscar responsables i culpables de l’incendi, i ha assegurat que ara mateix “el més important és esbrinar què ha passat“. “Demanar futuribles em sembla arriscat“, ha afegit, i ha insistit que en cap cas contribuirà a “fer soroll“. En aquest sentit, ha dit que ara cal treballar per tal que una “desgràcia així” no torni a produir-se.

Nou comentari