Cuixart: “Si renunciem a les urnes, correm el risc de perdre-ho tot”

El president d'Òmnium alerta que estan en joc "els grans consensos de país com el model d'escola catalana"

Jordi Cuixart ha encoratjat els ciutadans a “omplir les urnes” el proper 14 de febrer, en resposta a “aquells que volen adulterar la voluntat democràtica”. El president d’Òmnium Cultural ha alertat que “si renunciem a les urnes, correm el risc de perdre-ho tot“, en una carta enviada als 182.000 socis de l’entitat. A parer de Cuixart estan en joc “els grans consensos de país, com el model d’escola catalana, la normalització del català o la cultura com a eina de cohesió social”. Les eleccions també posen en joc, segons afirma, “la necessitat de bastir nous acords de país que responguin a l’interès de la ciutadania i no als poders de l’Estat”.

Cuixart, que compleix 9 anys de condemna per sedició pel procés sobiranista, ha demanat una majoria al Parlament i una Generalitat que “treballin decididament per assolir una República catalana lliure i justa”. També ha recordat que els mateixos tribunals que van “perseguir” els ciutadans per votar l’1 d’octubre, ara “posen en risc la salut de la societat catalana imposant eleccions en plena tercera onada de la pandèmia”. Tot i això ha reiterat que cal una mobilització “massiva” i ha demanat que “cap vot no es quedi a casa”

D’altra banda, el president d’Òmnium també ha alertat que “allò que busca la repressió és dividir“, i ha urgit a tenir “sentit d’Estat” per “avançar en el procés d’alliberament nacional”. Cuixart també ha subratllat que l’estat espanyol “continua sense defensar els interessos de Catalunya“, tot recordant que hi ha 1.700.000 catalans “en risc d’exclusió” o un 38% d’atur juvenil. “Estem tips de tanta impunitat i corrupció borbònica, de tanta desinversió estructural de tants tribunals polítics com el TC, que suspèn les lleis catalanes d’accés a l’habitatge“, ha reblat.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 06/02/2021 12:28 pm
  Caracuervo las urnas, legales por supuesto están ahí para que votes, y siempre dentro de la ley, de vuestro país, España. Es lo que hay. Y el que no este conforme a comer mejillones con el pastelero loco.
  Abril Pasqual 06/02/2021 11:03 am
  Si hi anem també perquè acceptem com mesells el gravíssim menysteniment de les institucions catalanes per part d'Ñ, sense una engruna de rebel·lió o protesta per part dels partits. Una denúncia particular i un tribunal de la claveguera no poden decidir en perjudici de la salut i la VIDA dels catalans, imposant-se al govern i a l'opinió d'experts. Una plantada general hagués impactat molt més. Jugar el joc de cartes marcades és consentir. Ah! Ah! Molt vot per correus, estarà en mans de "voluntaris".
   jo 06/02/2021 12:32 pm
   Per això necessitem anar a votar, per guanyar. Hem de votar per deixar de processar cap enlloc com hem fet els últims 10 anys, sembla que vulguin desgastar-nos i que olvidem la independència.
  El visionari Cuixart en mode Perogrullo 06/02/2021 10:42 am
  Cuixart cada dia baixa més el nivell intel·lectual dels seus missatges. S'ha trastornat?.
   Potser la preso afecta a la gent? 06/02/2021 12:28 pm
   Jo no el veig transtornat, seria bó que posessis alguns exemples dels seus missatges per comprobar si és ell o tu el que te un nivell intelectual baix...
  simonet 06/02/2021 10:04 am
  Tots els indepes, a votar el 14-F! Que ningú no es quedi a casa. Hem de tornar-los els cops de porra, un a un, però en forma de vots, com vam fer el 21-D. Ens hi juguem molt. Necessitem una majoria independentista al Parlament, per poder seguir fent país i avançar cap a l’estat. El govern de la Generalitat és un dels fronts principals on es juga la batalla de la nostra existència com a nació. El 14-F tenim l’oportunitat d’aconseguir una nova victòria en aquest front. Aprofitem-la!
  330
  263
  Respon

Nou comentari