El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuixart: “Reformulem tot allò que calgui, però sense renunciar als grans èxits de país”
  • CA

 

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que fa 80 dies que està empresonat a Soto del Real, igual que el ja expresident de l’ANC i ara diputat de JxCAT, Jordi Sànchez, ha escrit una carta des de la seva cel·la, que publica el diari El Punt Avui, titulada Tendresa, esperança, pau i llibertat, en què Cuixart explica el seu estat d’ànim i com intenta mantenir “un pensament constructiu”, que implica “saber detectar, d’un mateix, temors i angoixes infundades, i contrarestar-ho de seguida amb arguments racionals que ens provoquin un benestar emocional”. Sobre la situació de Catalunya, el líder d’Òmnium fa una crida als catalans a “reformular tot allò que sigui necessari, però sense renunciar als grans èxits de país dels darrers anys”, i remarca que “estic plenament convençut que cal seguir treballant per enfortir el sentiment de pertinença col·lectiva”.

 

“És l’hora de l’alta política, i correspon fer-la als nostres polítics. Sabem que ho faran. I als representants de la societat civil –sindicats, patronals, entitats del tercer sector, col·legis professionals i un llarg etcètera, amb Òmnium Cultural inclosa–, òbviament, ens cal assumir el màxim compromís cívic i social en defensa de les institucions pròpies, la cohesió social, el model d’escola catalana i el respecte a les decisions que de manera lliure, pacífica i democràtica pren la societat catalana”, afegeix Cuixart. 

 

Pel que fa al paper de l’entitat cultural, que té 94.000 socis i 56 anys d’història, Cuixart explica que vol “recosir el país de punta a punta, conèixer-nos més i millor, aprofitant l’enorme potencial de la nostra diversitat”. Ara bé, creu que aquesta fita només serà possible si “hi som tots i no ens deixem ningú pel camí. Mai ens cansarem de reivindicar el diàleg com a principal eina de construcció d’acords, ni de defensar els nostres drets civils arreu, drets que avui veiem greument atropellats, tal com mostra el nostre empresonament. A l’Europa del segle XXI les idees es debaten, no s’empresonen”, sentencia Cuixart, que finalitza la carta, datada el 14 de desembre del 2017, assegurant que “és l’hora de mostrar al món el millor de cadascú de nosaltres. Davant la ràbia, tendresa; davant la tristor, esperança, i davant la presó, pau i llibertat”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa