Cuixart: "Estem obligats a exercir la desobediència civil tants cops com faci falta"

"Mai no podran silenciar les ganes de diàleg, criden perquè estan plens de por", avisa el president d'Òmnium
Jordi Cuixart | ACN

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reclamat diàleg sense renúncies i una solució política per al conflicte polític amb l’Estat. “Criden perquè estan plens de por”, diu, “ però mai no podran silenciar les ganes de diàleg”. En una carta als socis des de la presó de Soto del Real i després de la manifestació de la dreta i l’extrema dreta d’aquest diumenge a Madrid, el president d’Òmnium ha assegurat que “davant d’aquells qui branden plens de por la bandera de la repressió, cap odi ni rancor, al contrari”. Cuixart insisteix que cal “no deixar ningú pel camí” i reclama que tots els demòcrates de l’Estat, Europa i del món també se sentin interpel·lats. Quan falten poc més de 24 hores per l’inici del jucidi per l'1-O al Tribunal Suprem, Cuixart recorda que la desobediència civil és una obligació mentre l’Estat no doni resposta al 80% de la societat catalana que demana resoldre votant el conflicte polític: “Estem obligats a exercir la desobediència civil tants cops com faci falta”.

 

Alhora, afegeix que, en aquests moments, “la mobilització permanent esdevé del tot imprescindible” per desemmascarar la “connivència dels poders de l’Estat amb els hereus del franquisme”. Cuixart denuncia un cop més com VOX, Fiscalia i advocacia de l’Estat “van de bracet contra l’exercici de drets fonamentals”: “Això converteix el judici i les condemnes en una oportunitat excepcional cap a la República”. En la carta als socis de l’entitat, Cuixart ha volgut recordar la "indefensió flagrant” que suposa el seu empresonament preventiu i ha tornat a denunciar el veto del tribunal a testimonis proposats pel seu equip de defensa, com experts internacionals i premis Nobel de la Pau. “Però totes aquestes injustícies ens enforteixen encara més les conviccions”, ha sentenciat.

 

Cuixart, ha insistit un cop més que “els presos no som la representació de cap derrota” i ha recordat que la prioritat no és sortir de la presó, sinó la resolució del conflicte polític. “Amb una ciutadania empoderada com l’1 d’octubre de 2017, estic convençut que aquesta societat serà allò que decideixi ser” i crida a seguir el mestratge de "persones excepcionals” com Luther King, Gandhi, Rosa Parks, Henry David Thoreau, Hannah Arendt o Lluís Maria Xirinacs: “En circumstàncies molt més adverses que les nostres van decidir no renunciar a perseguir els seus somnis”.

 

El president d'Òmnium també explica l’emotiva trobada de “pocs minuts” amb Carme Forcadell i Dolors Bassa durant el trasllat dels presos i preses polítiques a presons de Madrid i com els van portar en “compartiments hermètics de poc més d’un metre quadrat”. Segons narra Cuixart, els presos i preses polítiques no es podien veure però “ens enviàvem missatges de coratge i suport mutu". Comentaris
Vaga indefinida srs. Vaga indefinida , no hi ha més
enricsvh
Espanya ja ha perdut Catalunya, només cal que tot aquest temps d'espera, aquest rum-rum que se sent i no s'escolta, vagi madurant i quant serà el moment, serem lliures. Tinguem clar que aquesta situació es temporal i que el més important (la conscienciació de la gent) ja està feta.Preparem quin tipus de democràcia volem, per aquesta república i preparem-se pel futur.//*//
Por?
Plens de por? Ells volen que cometem una "il.legalitat" com proclamar Republica al DOGC per empresonar el govern i treure el 155. La Cup i ANC diuen d'arriscar-se aquí? Els trobo fora de la realitat. I més quan ataquen el nostre Govern.
Tú, no tendrás ese dilema.
Con una sóla sentencia, estarás en prisión 25 años por ser un miserable golpista.
La miseria busca compañía
Sin duda en la futura República de Waterloo la desobediencia civil consistirá en impedir a la policía y al juzgado hacer su trabajo y los responsables recibirán la Gran Orden del Lacito Amarillo y la tradicional botella de ratafia. En el resto del mundo, cuando pasa algo así los juzgados están obligados a aplicar el código penal tantas veces como haga falta. Me temo que en estos casos no funciona la tradicional estrategia indepe de matar de aburrimiento a la pérfida Españistán a base de blabl.

envia el comentari