Cuixart no descarta una nova aturada de país

Explica que va conèixer 24 hores abans la intenció de Puigdemont i admet que va ser un error la convocatòria al Passeig Lluís Companys el 10-O
Jordi Cuixart
Jordi Cuixart | Abel Degà

 

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, no ha descartat que es pugui convocar una nova aturada de país amb l'objectiu de "pressionar els governs que no respecten les decisions majoritàries". "També és allò que fa reaccionar al món empresarial i a la comunitat internacional", ha manifestat Cuixart en una entrevista a RAC1, l'endemà que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, donés a conèixer el requeriment que ha fet al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè aclareixi si va declarar la independència i en cas afirmatiu, rectifiqui. D'altra banda, el president d'Òmnium també ha explicat que va conèixer 24 hores abans el contingut del discurs de Puigdemont al Parlament i ha admès que va ser un error convocar els ciutadans al Passeig Lluís Companys.


Per Cuixart, el posicionament de Puigdemont en la compareixença al Parlament era "adient i oportú si les veus que van sorgir des de l'àmbit internacional eren sinceres". "Tots vam actuar amb generositat. No és el moment de ser impertinents amb aquells que s'ho estan jugant tot", ha comentat el president d'Òmnium, que considera que tenir una porta oberta a la mediació i al diàleg "és un exercici de responsabilitat". D'altra banda, ha opinat que Puigdemont "no renuncia a res però actua des de la més alta política".
 

Sobre la nova compareixença, dilluns que ve, davant de l'Audiència Nacional juntament amb el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, Cuixart ha assenyalat que no sap "què passarà" però que "hi ha algú de l'estat espanyol que ja ho té clar". "Ens acusen d'una sèrie d'accions i de contubernis que no són certs", ha afegit el president d'Òmnium, que ha dit que la seva estratègia consideren en "denunciar l'ús que s'està fent de la justícia per resoldre conflictes polítics".

Comentaris
josep
Destruim la economia española
Enric
Jo vaig parar el dia 3-0 , tinc una empresa vam parar tTOTS El dia 10-0 el que vaig quedar "parat" vaig ser JO No confiava amb els Pdecats vaig fer un acte de fè S'acabat, amb mi no hi comptis
LA UNICA SOLUCION
es el bloqueo economico del pais. Bloquear todo el pais como hicieron los camioneros franceses ( con tractores y coches). SIN VIOLENCIA, PACIFICAMENTE SI EXPONER A LA POBLACION CIVIL. En el momento en que no se pueda mover ni un camion con mercancias, ni exportar un coche, ALEMANIA y FRANCIA que tienen aqui una deuda de 1.100.000.000.000 de € ,. En menos de 15 dias ya lo habran arreglado. Porque no quieren hacer esto los independentistas ??? !!!
Pero dema mateix ja , i no un dia, fins que caigui aquesta merda d,estat caspanyol
Fat Boy
Declarem la independencia amb tots els ets i uts i farem una vaga general indefinida. Pero fer un dia de vaga per despres anar a fer el titella amb el si pero no que tomba que gira, amb mi no hi compteu.
Parada indefinida
pareu cotxes, trens, aves, camions, autovies, autopistes, aves, que no es puguin moure ni les mosques. De res servira la policia ni l'exercit, ni res. SENSE VIOLENCIA. NOMES BLOQUEJANT TOT amb els tractors, cotxes, camions, etc. Ells mateixos ho arreglaran tot. CONFIEU, encara es pot guanyar. No pot ser cosa d'un dia ha de ser un periode de 10-15-30 dies. CONFIEU EN ALEMANIA. ELLA SOLA HO ARREGLARA, i tot sense violencia
Isabel
El President d'Omnium es un home cabal. Valent i sincer. Hi confio plenament. Tots hem de protegir l'associacionisme català. Ell, nomes ell ens conduira a la República
Joan (Born)
Com va dir en Junqueres...una setmana de aturada general i veuràs on es fiquen el 155...
La societat civil
pot parar el pais fins que ens escoltin tant els traidors com els opositors. Pagarem un preu pero el del establishment encara serà més alt. Es questió de costos.
UN MOMENT!
Abans que els independentistes tornem a fer res, el president ens hauria d'explicar de què va aquest ridícul de declarar i suspendre la independència, i ens hauria de dir què feia el govern entre els dies 2 i 9 d'octubre. Mereixem una explicació del senyor Puigdemont, perquè ens ha fallat. Perquè l'error no va ser convocar la gent a celebrar la independència, l'error va ser no proclamar-la. Jordi Cuixart, amb tots els respectes, mira de no ser un tonto útil.
Ferran López
Les declaracions de Cuixart em semblen molt greus, francament: l'error no va ser convocar la gent; l'error va ser no proclamar la independència.
Kim
Que no lo descarta?? covardes!! Estamos perdiendo fuerza. El país fa ja dies que hauria d'estar bloquejat pacíficament, que no funciones ni una sola autopista i els accessos als aeroports i ports tallats. Contra això no hi ha exèrcit que hi pugui. No hauríem d'esperar més.
gerard de sarria
Primer de 3 dies.. Després de 7.. Desp´res de 15 dies...." milions de persones som les que controlem el territori.
Hemeroteco
En diferit o amb caracter retroactiu ?
El gat
Una mica de seny companys, aturar el pais 30 dies seria un harakiri per nosaltres mateixos
I a final de mes com paguem la hipoteca?
Un altre cop? Que s'ha pensat? Ho sento pero no. Jo no soc un funcionari de la generaliat a qui li paguen igualment. La parada del 3-o me la descomptaran del sou; mes prorrates de pagues extres més seguretat social. I la meva familia ho notara i molt. Ho vam fer de gust; però ja està bé. Que parin de demanar sacrificis a la gent. Es nota que son burgesos bohemis pels quals els diners son tansols un bé mundà; doncs que parin ells que no ho necessiten.
Anna
Enric, sóc autònoma. Has dit just el què penso. Que no tornin a comptar amb mi.
Josep Lluis
Ates que Europa no ens escolta bé, hauriem mobilitzar-nos fins a Brusse-les perquè ens escoltin alt i clar. Si us plau, organitzem una escapada massiva que la gent respondrà suguríssim. ¡ Visca Catalunya lliure i en pau ¡
Jor
Els Jordis no heu d´anar el dilluns a declarar res a un tribunal que no és el nostre i que no ens representa.
Anna Armendares
Vaga tantes vegades com faci falta. La UE nomes enten el llenguatge de la pela. S`han de prendre totes les mesures que faci falta perque comencin a veure que amb Espanya hi perden molts diners cada dia apuntalant els seus dèficits i les seus deutes i tot alló que els economistes coneixen i nosaltres sabem de manera intuitiva. Fermesa i no abandonar el carrer. Els carrers son nostres pero les decisions han d`apuntar als euros dels que manen la UE.

envia el comentari