Cuixart insta l’independentisme a “mobilitzar la intel·ligència col·lectiva” per enfortir-se

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha assegurat instat l’independentisme a “instruir-se per mobilitzar tota la nostra intel·ligència col·lectiva”. Cuixart considera que el moviment necessita “organitzar-se” i aplegar “tota la força”. Ho ha dit en la presentació de l’Escola de Formació Guillem Agulló, “una escola que presentem amb l’objectiu d’enfortir-nos col·lectivament com a activistes i fer-ho com a moviment d’emancipació”, perquè “aquest país s’ha forjat en la lluita no violenta i només amb la formació podrem avançar”.

Cuixart ha qualificat aquesta nova iniciativa d’Òmnium com una “aposta decidida per la formació i l’empoderament, que beu de la democràcia, d’una trajectòria de lluita que ens ha fet com som i que té la seva matriu en la lluita no violenta”. L’Escola de Formació porta el nom de Guillem Agulló com a “homenatge” als seus valors i “el seu compromís insubornable”. També per la “convicció profundament antifeixista contra els discursos de l’odi, que avui segueixen alimentant l’extrema dreta”. Cuixart serà el director de l’escola.

En la presentació hi han participat els pares de Guillem Agulló, Carmen Salvador i Guillem Agulló, que han destacat la vigència dels valors defensats pel seu fill. “Hi ha molta gent jove que se sent identificada amb el Guillem, amb la seva lluita antifeixista, antiracista i de consciència nacional”, ha explicat el pare, mentre que Carmen Salvador ha assegurat que “quan el van assassinar no ens podíem pensar que Guillem seria llavor, una llavor que ha fructificat”.

A l’acte, presentat per la periodista Anna Palou, també hi han intervingut David Fernàndez i Jordi Muñoz, dos dels coordinadors de l’Escola de Formació, així com entitats juvenils polítiques, sindicals i socials dels Països Catalans que li donen suport, com el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Jovent Republicà, Joventut Nacionalista de Catalunya, Arran, Confluència Jove, La Forja, Joventut Comunista de Catalunya, Mallorca Nova, Fòrum Demòcrata, Acció Jove, Avalot, L’eina, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i l’Associació d’Estudiants Progressistes.

Diferents portaveus d’aquestes entitats han explicat per què és important la formació i impulsar projectes com l’escola de Formació Guillem Agulló perquè el seu llegat no caigui en l’oblit.  Xavi Sarrià ha interpretat la cançó ‘Que no s’apaguen les estreles’ de la banda sonora original de la pel·lícula La mort de Guillem acompanyat de Xiomara a la guitarra. L’acte s’ha clos amb un vermut musical amb l’actuació musical d’Ebri Knight.

Comentaris

  Ex- independentista. Octubre 16, 2021 | 16:09
  Jo he estat inde
  Doctor Strangelove Octubre 16, 2021 | 16:21
  Intel·ligència col·lectiva diu el talòs aquest! Encara no s'ha assabentat que el saber no és acumulatiu? Bé, un paio com ell que no té ni el batxillerat potser no ho sap això! Doc.
  Home Cuixart Octubre 16, 2021 | 18:26
  Intel·ligència i independentisme (of course d'espardenya, sardana, calçot i caganer) no lliga molt. És com dir "intel·ligència militar" que s'ha convertit en un acudit estàndard.
  Octubrista Octubre 16, 2021 | 18:52
  En comptes de dedicar-se a collonades, Òmnium es podria dedicar a defensar la llengua catalana que és l'objectiu pel qual ens vam fer socis la majoria
  Vendetta Octubre 16, 2021 | 19:35
  Paraula de botifler
  Cal obviar els partits que diuen ser independentistes pagats pel Règim del 78 Octubre 16, 2021 | 19:38
  Cal obviar els partits que diuen ser independentistes. Tots mamen dels diners que els paga el estado podrit per fer de tap a la independència. La intel·ligència col·lectiva fa temps que ho demana.
  Aigualit Octubre 16, 2021 | 21:00
  Doncs si es te que mobilitzar l'intel·ligència dels lazis, definitivament, aquest xou s'ha acabat, d'on no n'hi ha, no en ratja.
  Guillem Ben-Aviat Octubre 16, 2021 | 21:54
  Em vaig donar de baixa d'Òmnium quan vaig assistir a un acte públic i em vaig trobar amb uns cartells seus (sobre feminisme, crec recordar) en la llengua dels castellans. En aquell moment Òmnium encara no s'havia convertit en una secció d'ERC o al menys la conversió no era evident per mi, però aquells cartells, poc temps després del traspàs de la senyora Muriel Casals em van semblar una traïció a la seva memòria perquè ella mai ho hauria permès. M'agradaria poder dir que em vaig equivocar quan em vaig donar de baixa i demanar l'alta altra volta. Malauradament cada dia estic més segur de que no em vaig equivocar
  Gonzalo Octubre 17, 2021 | 00:36
  LaZis e inteligencia? Este murciano anda bastante perdido
  Independentista Octubre 17, 2021 | 06:21
  Guillem, jo també ho vag fer, de donar-me de baixa, encara que per un altre motiu. Tampoc em vaig equivocar.

Nou comentari