Cuixart, després de la sentència del TC sobre el seu recurs: “Ens veiem a Estrasburg”

Mauri considera que la "divisió" dels magistrats en els recursos dels presos "vaticina la derrota" d'Espanya

“Ni un pas enrere i ens veiem a Estrasburg!”. Així ha reaccionat el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que tomba el seu recurs sobre la sentència a 9 anys de presó per sedició del Tribunal Suprem pels fets de l’1-O i el 20-S del 2017. “La societat civil mai no renunciarem als drets democràtics condemnats pel Suprem”, ha indicat a Twitter. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha considerat, de la seva banda, que “la divisió” del TC en els recursos dels presos independentistes “vaticina la derrota” d’Espanya a Estrasburg. A parer d’Òmnium, els vots particulars “admeten clarament” els dèficits democràtics de l’Estat i evidencien les “fissures” en la seva “estratègia repressiva”.”La unitat d’Espanya no pot ser utilitzada com un límit a l’hora d’exercir els drets fonamentals”, ha dit Mauri, i ha insistit que l’independentisme té “tot el dret a manifestar-se per demanar l’exercici del dret a l’autodeterminació”. “No és cap delicte i avui ja ho admeten des de dins del propi Constitucional invocant sentències prèvies del Tribunal Europeu de Drets Humans”, ha subratllat el vicepresident d’Òmnium. Mauri també ha destacat que els dos vots subratllen que la condemna contra Cuixart “pot tenir un efecte devastador contra la qualitat democràtica” de l’Estat i “empobreix la democràcia perquè limita els drets fonamentals”.

Comentaris

  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 08/06/2021 10:15 pm
  Ja es va dutxar i desinfectar bé Cuixart després d'abraçar en mandonguilla ?
   Som el què som i volem un estat independent en forma de república 08/06/2021 10:39 pm
   A mi se me'n fot qui s'abraça i qui no s'abraça, a mi m'interessa assolir la independència.
  gerard de sarrià 08/06/2021 9:37 pm
  A veure si parles català a estrasburg. Tu no et recrodes que representes una entitat que encara que estigui ocupada per ERC te la seva rao d'esser perquè defensa la llengua de Catalunya...que es el català....o no ho saps. L'Omniun no es va pensar per fer el mec en castellà...
  L'OBSERVADOR ASTORAT 08/06/2021 9:24 pm
  Em dòna la sensació que alguns jutges i magistrats de la Judicatura Ñ, comencen a notar al clatell un alè fred, provinent del Tribunal de Drets Humans d'Estrasbourg.
  Vendetta 08/06/2021 8:12 pm
  A estrasburg es a on et trobes am el iseta.?
  52
  46
  Respon

Nou comentari