El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha defensat aquest diumenge que “són necessaris nous lideratges, sense renunciar als existents” dins del moviment independentista. Així ho ha dit en una entrevista al diari El Punt Avui en ser preguntat pels actuals líders polítics independentistes, als qui ha exigit que aconsegueixin que el resultat d’un eventual referèndum d’autodeterminació sigui vinculant.

Cuixart ha acusat el govern espanyol de no tenir “voluntat real de negociació” amb la Generalitat i ha instat l’executiu de Pedro Sánchez a fer, en les seves paraules, un “canvi substancial”. Després que a la taula de negociació entre governs al setembre no hi assistissin representants de Junts, Cuixart ha defensat que “només pot ser útil un espai en el marc d’una estratègia compartida”.

Per això, ha cridat a reforçar aquesta estratègia col·lectiva i a tenir “més capacitat d’incidència, d’influència, de pressió sobre els polítics” per a seguir amb una lluita no violenta i amb mobilitzacions massives als carrers, quan la pandèmia ho permeti, per a avançar cap a la independència.

“La confrontació entre partits no porta enlloc, perquè la discussió és tan de matís que no sabem a què respon”, va assenyalar aquest dissabte des de la Universitat de Vic, en el marc de la Trobada Nacional d’Òmnium Cultural, que va reunir uns 250 quadres directius de l’entitat. És per això que aposta per obrir “una nova etapa” on ja “no podem anar només a la contra”, sinó que “s’ha de ser capaç de també ser proactius o s’entrarà en una situació de bloqueig”. Cal, segons ell, fer-ho sense “deixar de ser crítics”, però afegeix que “o els partits es tornen a sentir forçats per la societat civil o passarà el que ha passat durant molts anys en aquest país: que vagin gestionant el dia a dia, sense una proposta en concret”.

Comentaris

  Democracia Novembre 07, 2021 | 10:53
  Això està clar, ni Puigdemont, ni Junqueras, ni Puignero, ni el Aragones, ni la Artadi, ni la Borras, ni la Rovira, etc... Cap d'aquestos ens portarà a la independencia.
  Independentista Novembre 07, 2021 | 11:19
  Cap d'aqueats ni ngu. La independència ha mort.
  fam Novembre 07, 2021 | 11:23
  si en comptes de fer de politic dediqués temps i esforços a promocionar milor i defensar la cultura i la llengua catalana amb mes esforç, amb la de socis que te la institució que representa i els calers que maneguen la situcació tan feble que tenim de lannostra llengua seria diferent...llàstima que durant molts anys aixpo no s'ha fet. salut
  Actualitzat d'una vegada! Novembre 07, 2021 | 12:12
  Per a viure en un dia de la marmota perpetuu? Els del govern i els polítics s'han convertit en els nostres traïdors!
  Una Novembre 07, 2021 | 12:34
  El que haurien de fer és tornar a demanar la oficialitat del català a Europa, aquella que per dos cops van tombar els socialistes amb Borrell de president del Europarlament. Doncs ara Esquerda els aprovarà els pressupostos amb una promesa falsa i minsa del 5%. Entre el 3 i el 5% estem fotudes.
  Vendetta Novembre 07, 2021 | 13:13
  Calla boca, tu ets mes de abraça isetas
  Sofia Novembre 07, 2021 | 13:22
  I, tips dels corrals corrals polítics de personatges titelles, de mínim perfil i subjectes a l'aparell del parit, exigim LLISTES OBERTES a les eleccions Estem farts de patir les conseqüències de capçaleres de llistes de partit curulles d'incompetents. Emanen voluntat d'idiotitzar el poble amb pautes sectàries per aigualir els greus problemes que són incapaços d'afrontar i, encara menys, de resoldre. En el menys dolent dels casos demanen perdó després per haver dut a terme atzagaiades, moltes irreversibles. Necessitem representants intel·ligents i de proximitat. Si es poden elegir els eurodiputats, perquè no es poden elegir així els del país? També estem fins el capdamunt d'extremistes amb menjada de coco anarquista que, oh contradicció! s'han fet amb escons als parlaments i fins s'han disfressat de pijos per esbombar el seu discurs "antisistema".

Nou comentari