El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuixart creu que l’independentisme necessita “nous lideratges”
  • CA

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha defensat que calen nous lideratges en l’independentisme i ha afirmat que dirigents com el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i l’expresident de la Generalitat Artur Mas han de “deixar pas” a noves figures. “Necessitem nous lideratges i aquesta necessitat no vol dir prescindir dels existents, també es poden complementar”, ha sostingut en l’avanç d’una entrevista de TV3 que s’emetrà diumenge i que ha recollit Europa Press.

Cuixart ha argumentat que el procés independentista “no s’ha forjat sobre la base d’uns líders messiànics, s’ha forjat de baix a dalt”. Considera que dirigents com Mas, Junqueras, l’expresidenta d’Òmnium Muriel Casals -que va morir l’any 2016-, la de l’ANC, Carme Forcadell, i el de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, són líders del passat que encara tenen influència, però creu que cal una renovació. “Són els que lideraven el procés el 2014, 2015, 2016… Muriel perquè va traspassar, però són persones que encara exerceixen un ascendent molt gran sobre el conjunt de la societat i que és molt positiu. Però alhora han de deixar pas a nous lideratges”, ha explicat.

El president d’Òmnium, condemnat a nou anys de presó pel Tribunal Suprem (TS), aquests darrers anys s’ha erigit com un dels principals líders del moviment independentista i sempre ha apel·lat a la unitat del sobiranisme deixant de banda les disputes electorals entre els partits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa