Cuixart convida Hasél a “tornar-ho a fer” en una carta

"La llibertat interior mai ningú no ens la podrà prendre", escriu el president d'Òmnium

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha escrit una carta oberta a Pablo Hasél publicada a La Directa en la qual convida el raper a “tornar-ho a fer”, ja que és l’única resposta que pot haver “davant la por als rapers, a les urnes o als activistes culturals”. Cuixart escriu aquestes lletres per recordar a Hasél que “la llibertat interior mai ningú no ens la podrà prendre per més temps que ens tanquin a la cel·la. “Aquesta també és la nostra victòria”, diu, i afegeix que “l’única lluita que es perd és la que s’abandona”.

Cuixart alerta al raper que ara observarà com “la presó és plena d’aprenentatges” i no dubta que allò que “farà més rebel” al raper és “conèixer de primera mà com s’acarnissen les desigualtats amb molts dels nostres companys de mòdul”. “Avui el feixisme no ha marxat de les estructures de poder de l’Estat i, per començar, Felip VI representa l’herència franquista i està disposat a tot per no perdre els privilegis heretats del seu pare i del règim del 78”, afegeix.

El presidènt d’Òmnium Cultural lamenta al text que “la policia entra a la universitat per detenir i empresonar un cantant, mentre el feixisme atia l’odi al carrer, als tribunals, a les xarxes i als parlaments, mentre es multipliquen els delictes d’odi contra les persones LGTBI, com denuncia l’Observatori contra l’Homofòbia”.

Cuixart explica quin lligam emocional sent per Pablo Hasél: “Quan l’any 2018 presentàvem el ‘Demà pots ser tu’, els advocats d’Òmnium em van explicar que participaves en la campanya; i recordo que em va fer molta il·lusió, també, perquè per al gran dels meus dos fills grans sempre has estat un dels rapers de referència, i això ens unia encara més“.

Comentaris

  Bot 19/02/2021 1:14 pm
  Sí ja arribat el monent pel deep state en el que ser català i parlar català és ser feixista.
  Bot 19/02/2021 12:29 pm
  Hásel és un actor dolent que actúa a les ordes del deep state, igual que els processistes.
   Ramon 19/02/2021 12:49 pm
   Tot l'assumpte del ruc espanyolista de Lleida no és cosa del NWO. En Soros no baixa tant al detall. Tot l'assumpte del ruc espanyolista de Lleida és cosa d'Espanya. Cosa de sociates i pudents. Ens volen així. Volen que les polititzacions vagin en qualsevulla direcció que no sigui la nacional.
    Bot 19/02/2021 1:12 pm
    El deep state te la la via molt ampla
   YONKY 19/02/2021 12:33 pm
   que passa, avui no t'ha arribat la peperina?
  Ramon 19/02/2021 12:28 pm
  Les lletres d'aquest ruc de Lleida són allò que fabrica l'actual TV3. La TV3 de Jordi Pujol fabricava nacionalistes catalans demòcrates. L'actual fabrica estalinistes espanyolistes.
  Ramon 19/02/2021 12:05 pm
  Els propis partits comunistes, només caure el Mur de Berlín i amb ell tot el Bloc de l'Est, van canviar-se el nom i també la ideologia: de cop i volta se'ns havien fet tots ecopastanagues preocupadíssims perquè les llufes de les vaques estaven empetitint la capa d'ozó. Però aquells comunistes camuflats ja feia temps que asseguraven rebutjar Stalin. Doncs bé, aquest ruc espanyolista de Lleida insulta Krushev, li diu "traïdor", per haver tret a la llum els genocidis estalinistes. I el president d'Òmnium, una entitat fundada amb l'objectiu de defensar la llengua catalana, l'anima a tornar-ho a fer.
  Ricard 19/02/2021 11:08 am
  Sincerament crec que els patriotes no tenim necessitat d'emmirallar-nos excessivament amb el Sr. Hasèl. No vull criminalitzar al Sr. Hasèl, i defenso que no ha d'anar a presó (però si que mereix sanció), però les actuacions dels presos de l'1 d'octubre i les del Sr. Hasèl no son gens comparables.
  21
  12
  Respon
  Ramon 19/02/2021 10:59 am
  Defensar Stalin no és millor que defensar Hitler. Defensar la Revolució Cultural xinesa no és millor que defensar l'Holocaust. L'únic atenuant que se m'acut per a aquest renegat que fins i tot el nom se'l posa en castellà és que tot indica que deu ser molt ruc.
   Ricard 19/02/2021 11:26 am
   Un fet que s'oblida sovint, i el sacrifici de milions de ciutadans soviètics a la Segona Guerra Mundial ha dissimulat, és l'acord germano-soviètic per repartir-se Polònia. La posada en pràctica dels alemanys de l'esmentat pla va provocar l'esclat de la Guerra. I a sobre els soviètics van liquidar els quadres de l'exèrcit polonès a sang freda. Un altre tema oblidat és la immensa tolerància, i massa sovint la col-laboració, del comú dels francesos amb l'ocupant-soci nazi. França mai ha deixat de dissimular aquest fet. Tal com França va rebre els refugiats republicans d'aquesta banda de la frontera al 1939 van ser premonitòries. I a sobre oficialment van envair l'Alemanya nazi com a força conqueridora. i sí, quasi tothom té la cua de palla.
    Ramon 19/02/2021 12:32 pm
    El col·laboracionisme francès amb l'ocupant nazi, certament, va ser quasi tan rastrer com el de Pere Aragonès amb els interventors del 155. Ells mateixos se'n feien creus de tanta indignitat.
    Ramon 19/02/2021 12:17 pm
    Segons la propaganda no sé si dels aliats en conjunt o només de la Unió Soviètica, la matança de Katlyn havia set perpetrada pels nazis. Tot l'oficialam de l'exèrcit polonès massacrat i apilat en una fossa comuna que no se la salta un gitano, ai, perdó, volia dir un romaní. I aquest fou el relat oficial donat a la premsa en obrir i mostrar al món la muntanya de cadàvers. Un dels periodistes en cobrir l'acte fou l'espanyol Ernesto Giménez Caballero. Sí, el mateix que l'any 1939, amb comandament polític a la primera Catalunya franquista, va dir que "El problema catalán se soluciona llevando un millón de andaluces a Cataluña". Doncs bé, aquell paio, espanyolista i antidemòcrata com el raper de Lleida però molt més culte, es va creure la versió oficial de la matança però la comentava d'acord amb llurs arrels provinents del movinent surrealista: deia que tenia un molt bon record de quan va cobrir aquella notícia, perquè "los cadáveres desprendían un olor dulzón muy agradable". Caiguda la Unió Soviètica, la Rússia de Boris Yeltsin va ser la més interessada a aixecar catifes del comunisme i una de les coses que en va sortir fou que aquella matança de tot l'oficialam polonès l'havia perpetrada l'Stalin que ara tant lloa el ruc raper de Lleida i que el president d'Ômnium l'encoratja a continuar-ho fent. En castellà, per més inri.
     Ricard 19/02/2021 8:40 pm
     La propaganda va ser només de la urss.
  T'ho diré amb paraules de Pablo Hasél 19/02/2021 9:25 am
  Com sabràs en Hasél canta en castellà. Allà vaig: «Siempre hay algún indigente despierto con quien comentar que se debe matar a Aznar», «¡Que alguien clave un piolet en la cabeza a José Bono!». Ara substitueix les paraules "Aznar" i "José Bono" per "Jordi Cuixart". Que bonica és la llibertat d'expressió, oi?.
  104
  56
  Respon
  Ramon 19/02/2021 9:24 am
  Vaig fer molt bé apuntant-me a aquell Òmnium. I he tornat a fer molt bé esborrant-me'n d'aquest.
  42
  26
  Respon
  vendetta 19/02/2021 9:15 am
  ell es valent no com tu ell no se entrega al enemic espanyol
  105
  21
  Respon
  Gonzalo 19/02/2021 9:09 am
  A hacer el que exactamente? A amenazar a un testigo de un juicio, o a agredir a un periodista de TV3?
  34
  33
  Respon

Nou comentari