Cuixart: "Les forces sobiranistes han d'assumir la responsabilitat de les urnes"

El president d'Òmnium escriu una carta des de la presó de Soto del Real a Muriel Casals, el dia que fa dos anys de la seva mort
El president d'Òmnium, Jordi Cuixart
El president d'Òmnium, Jordi Cuixart | ACN

El president d'Òmniun Cultural, Jordi Cuixart, ha recordat aquest dimecres Muriel Casals, qui va morir avui fa 2 dos anys. "Muriel, t’enyoro", comença la carta que Cuixart ha escrit des de la presó de Soto del Real dirigida a la que va ser presidenta de l'entitat sobiranista, on li explica que "ara necessitem que les forces polítiques sobiranistes assumeixin la responsabilitat que els han donat les urnes". En aquest sentit, afegeix: "Com tu molt bé havies dit en altres ocasions: 'No entendríem que no es posessin d’acord'. És imprescindible que, des de l’empatia i la generositat, construïm ponts i camins de diàleg amb tothom i que, alhora, això ens permeti fer front, des de la unitat de tots els demòcrates, a l’actual escenari de repressió que malauradament augmentarà i afecta el conjunt de la ciutadania". "Cada dia s’alcen més veus denunciant tot aquest sense sentit, també de mica en mica arreu de l’Estat. Persistirem", assegura.


A més, Cuixart li fa saber que "a Òmnium ja som prop de 100.000 socis i que lluny de caure en cap conformisme impotent, seguim treballant per enfortir el sentiment de pertinença col·lectiva, des de la diversitat i sense demanar renúncies a ningú". El president de l'entitat sobiranista recorda en la carta que "fa poc vaig rebre la Nadala de la Monserrat Sans, la vídua d’en Martí i Pol; et pots imaginar que em va fer una il·lusió tremenda. El savi poeta ens recordava que el nostre temps és el que ens ha tocat viure i que no podem desertar-hi: 'Orgullós o covard, quan et sentis cridat a prendre part, com tothom, en la lluita, car el teu lloc, només tu pots omplir-lo'. Mentre Bertolt Brecht ens va deixar dit que 'el regal més gran que pots fer als altres és l’exemple de la teva pròpia vida'".
 


I conclou: "Així és, Muriel: tu ens vas fer el regal més gran que mai hauríem imaginat. Sempre militants en la tendresa, et porto gravada al meu pensament. Estimem-nos!"
Comentaris
La presó t'allunya de la realitat
Les forces sobiranistes ja han assumit la responsabilitat de les urnes. Per això es barallen pel poder, que és el que fan els partits polítics normalment. Que potser el votant d'ERC votava Puigdemont?.
Ai, Jordi
Com volem que els espanyols assumesquin la responsabilitat de les urnes si les forçes independentistes no ho fem. Aixó s'acaba i el pitjor es que vosaltres seguiu a la presó. Quina pena!
Ramon
Ja era escandalós que ERC es negués a la unitat sobiranista. Per culpa seva ara l'andalusa Arrimadas va dient que ha guanyat les eleccions. Ja era escandalós que no asseguressin revalidar el govern legítim. Ja és més que escandalós, que ni havent perdut compleixin amb el que no van atrevir-se a negar. I recordem-ho, el sistema els va afavorir fins el darrer moment mitjançant enquestes que pintaven un frec a frec amb Colono's que ja es veia que era mentida per poder captar així el "vot útil".
Ramon
Espanya va fer de tot i més perquè ERC quedés per davant de Junts per Catalunya. De tot i més. Quan ja s'ensumava en l'ambient que Junts per Catalunya anava molt a l'alça no van parar de publicar enquestes que els situaven a distàncies siderals d'una ERC i uns Colono's que es disputaven el primer lloc. Les enquestes, falses, intencionadament falses, buscaven que el vot dit "útil" sobiranista anés a ERC. I ni així se'n van sortir. Que es recontrafotin els uns i els altres!

envia el comentari