Cuixart: “Aquest tercer grau efímer no és la solució”

Òmnium augura que els poders de l'Estat tombaran la proposta de les presons i demana concentrar esforços en l'amnistia

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha manifestat que “aquest tercer grau efímer no és la solució de res” després de conèixer que els presons de Lledoners, Wad-Ras i Puig de les Basses han tornat a proposar aquesta classificació per als presos de l’1-O. “Hem entrat a la presó perquè volem decidir el nostre futur polític, i cap xantatge d’estat no ens farà renunciar a res. Amnistia, retorn dels exiliats i autodeterminació”, ha defensat a través del seu compte de Twitter. En un comunicat, Òmnium vaticina que els poders de l’Estat tornaran a tombar la proposta de les presons i demana concentrar els esforços en l’amnistia i “no desviar l’atenció amb un debat sobre els graus penitenciaris”. L’entitat creu que l’Estat tornarà a tenir “la temptació de jugar brut” i tombar de nou el tercer grau penitenciari que, com recorda, és un dret dels presos i no cap benefici ni privilegi. Davant d’això, Òmnium insisteix que “l’únic antídot” segueix sent l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació “perquè la causa és col·lectiva i, per tant, també ho ha de ser la solució”.

Segons l’entitat independentista, el govern espanyol és ” el principal i màxim responsable de la repressió que es viu actualment als Països Catalans” i qui ha d’alliberar immediatament els presos. En aquest sentit, recorden que així ho han demanat en reiterades ocasions les Nacions Unides i les principals ONG de drets humans del món, així com una cinquantena d’estaments internacionals.

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha advertit que el tercer grau no els “val” i ha reivindicat l’amnistia “davant l’Estat que vulnera sistemàticament els drets fonamentals i penitenciaris de Cuixart i de la resta de presos”. A més, s’ha mostrat convençut que “els poders de l’Estat faran el que faci falta per tombar el tercer grau”. “No ens valen els xantatges de l’Estat, només ens val la lluita per l’autodeterminació i l’amnistia”, ha insistit.

Més informació

Comentaris

  valencia 14/01/2021 6:25 pm
  no us volem veure ni en pintura volia dir
  valencia 14/01/2021 6:23 pm
  represio a quins paisos jajaja aixo que es a valencia no n'h iha represio xiquets els indepres sou un 1 per cent, i a baleras un poquet mes pero tampoc no us inventeu represions en llocs on us volem veure ni en pintura nanus, i on voslatres no teniu res afer deixeu-nos ja de una p vegada en pau.
  Que sóc de Barcelona 14/01/2021 2:24 pm
  La solució és que compleixis la condemna fins al darrer dia!!!!! delinqüents.
   Lodève 14/01/2021 3:51 pm
   Tots els delinqüents tenen dret a les reduccions establertes per a les sentències. Però quan es tracta d'una pura venjança, moguda per rancúnia i odi trobis que 'no ha lugar" Ho sento per tu.
    uno que vive en Tabarnia 14/01/2021 4:11 pm
    delinquents, Lodeve? i el que es de Barna, parles de un Reietó que es fot la vida padre a costa teva, tens l,orientacio una mica malmessa

Nou comentari