El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuixart aprofitarà el permís per dirigir la seva empresa de disseny de maquinària
  • CA

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, aprofitarà el permís penitenciari que se li ha atorgat aquest dijous per sortir cinc dies a la setmana de Lledoners per dirigir de manera presencial la seva empresa de disseny i producció de maquinària industrial. Així ho ha anunciat aquesta tarda Òmnium Cultural.

Al comunicat, l’entitat recorda que Cuixart s’acollirà a l’article 100.2 del Reglament penitenciari que permet als presos sortir unes hores de la presó per realitzar tasques de voluntariat, però adverteix que aquestes tasques “no suposen un benefici penitenciari”. “La vida del president d’Òmnium continuarà dins la presó”, subratlla l’entitat.

El text destaca les tasques de voluntariat dutes a terme durant els darrers mesos pel seu president com a soci d’organitzacions com Amnistia Internacional, Open Arms, Cooperativa EsperanzaH! o el PEN Club, entre moltes d’altres. 

Òmnium conclou el comunicat exigint “la llibertat immediata de Cuixart i la resta de presos polítics, tal com demana l’ONU i més de 50 organismes internacionals de drets humans”. També recorda que “Cuixart ha estat condemnat a nou anys de presó per defensar drets fonamentals i ja en porta més de dos empresonat injustament a instància dels poders de l’Estat”.

Hores abans la presó de Lledoners concedia a Cuixart i Sànchez un permís per sortir durant unes hores del centre penitenciari amb la condició de tornar a la presó per dormir. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa