El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuevillas aconsella a Puigdemont no tornar fins tenir una sentència “sòlida” de Luxemburg
  • CA

 

 

L’advocat del president a l’exili Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, li aconsellarà no tornar a l’Estat després de les eleccions europees si surt elegit com a eurodiputat, fins a tenir una sentència “sòlida” del Tribunal de Justícia de la UE, a Luxemburg, davant el risc que pugui ser detingut. “Li aconsellaré que no ho faci. Si em farà cas o no, està per veure. No sempre m’ha fet cas en això”, ha subratllat en una entrevista d’Europa Press, després que Puigdemont es comprometés a tornar si l’elegeixen eurodiputat.

 

Cuevillas té “claríssim” que la normativa europea disposa que Puigdemont ha de tenir immunitat, però la Llei orgànica espanyola de Règim Electoral General (Loreg) recull aspectes que no estan en aquesta normativa. “Ja comptem que ni la Junta Electoral ni el Tribunal Suprem ens posaran cap facilitat. No és necessari ser endeví, però afortunadament això no es discutirà davant els tribunals espanyols i sí en els europeus. Acabarem a Luxemburg, i aquí hi ha partit i debat“, ha recalcat.

 

Per a ell, és possible que Espanya entengui que Puigdemont no gaudeix d’immunitat mentre acudeix al Tribunal de Justícia europeu, per la qual cosa li recomanarà no tornar fins que hi hagi una solució tancada sobre aquest tema: “Ells no tenen la raó però tenen la força“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa