Cs vol que el Parlament constati l'existència d'una "fractura social"

El grup d'Inés Arrimadas proposa a la cambra catalana impedir que "organismes 'fake'" facin servir logos de la Generalitat

 

Ciutadans (Cs) vol que el Parlament insti el Govern a constatar l'existència d'una "fractura social entre catalans". En una de les propostes de resolució del ple per la convivència, el primer grup de l'oposició també proposa que la cambra condemni el fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, "encoratgi els CDR a coordinar-se amb el Govern i a programar un increment de les seves activitats" després de la sentència del judici de l'1-O. El grup encapçalat per Inés Arrimadas també portarà a votació aquest dijous reclamar a l'executiu impedir a "organismes 'fake'" que facin servir logos i emblemes de la Generalitat, en una referència implícita a les iniciatives encapçalades per Carles Puigdemont des de l'anomenada 'Casa de la República' a Bèlgica.

 

 

Ciutadans demana en una de les propostes de resolució condemnar declaracions de Torra en diverses publicacions que, segons la formació taronja, contenen idees "supremacistes, racistes i xenòfobes". En la mateixa proposta, també insta l'executiu a "rebutjar i lamentar" els plens del 6 i 7 de setembre de 2017, a banda de manifestar que aquelles sessions i la declaració d'independència van ser "la causa de la ruptura de la convivència".

 

 

D'altra banda, el grup liderat per Arrimadas demana a la cambra catalana que s'impedeixi que aquells qui intenten "suplantar a les legítimes institucions oficials" facin servir símbols de la Generalitat. En la mateixa proposta de resolució, demana que jutges, altres funcionaris de Justícia i policies puguin actuar "sense patir assenyalaments, assetjaments i fustigacions".

 

 

 

 

Reprovar De Gispert

 

 

El primer partit de la cambra també portarà a votació reprovar l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert pels seus "reiterats i públics comentaris vexatoris i excloents" contra diputats de Ciutadans. De Gispert va tuitar dimecres passat preguntant qui "obliga" Inés Arrimadas a viure a Catalunya. A més, la proposta de resolució vol condemnar la pràctica de declarar persona 'non grata' "a qui pensi diferent per les seves idees".

 

 

El grup que lidera l'oposició al Parlament també vol instar el Govern a establir un pacte transversal per "impulsar polítiques socials", i prioritzar mesures en sanitat, educació, serveis socials, igualtat, lluita contra la precarietat i suport als col·lectius més vulnerables. A més, vol que l'executiu respecti la "neutralitat institucional als edificis i espais públics" i garanteixi que els alumnes "no es puguin sentir humiliats ni assenyalats" a l'escola. Altres propostes de resolució fan referència a les "oportunitats econòmiques perdudes amb el procés", a les "millores per al sistema sanitari català" o a les condicions laborals dels servidors públics.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?