El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs vol que el Parlament faci retirar una foto de Puigdemont del despatx de Buch
  • CA

Al grup parlamentari de Cs no li han passat per alt les imatges que aquest darrers dies el conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha penjat a les xarxes socials treballant al seu despatx. En algunes d’elles el conseller hi apareix davant l’ordinador sota la mirada atenta del president de la Generalitat, Quim Torra, i el president a l’exili, Carles Puigdemont. Ara el partit taronja vol que el Parlament de Catalunya ordeni a Buch la retirada “immediata” de la fotografia de Puigdemont, a qui els de Roldán consideren “un pròfug de la justícia”.

Des de Cs troben “inadmissible i preocupant” l’actitud del conseller de l’interior i opinen que el fet que els partits al Govern mantinguin la “bicefàlia Pugidemont-Torra” posa Catalunya al nivell de “règims teocràtics o totalitaris, en què un líder messiànic anterior continua tutelant els governants del present, amb tot el que això representa de degradació institucional i inseguretat jurídica per als ciutadans”.

La portaveu del grup parlamentari de Cs i el diputat taronja Ignacio Martín Blanco han presentat una proposta de resolució, a la qual ha tingut accés ‘El Món’, en què s’expressa la necessitat que la cambra catalana faci treure el retrat del president a l’exili del despatx de Buch de forma immediata i si s’escau a la força. A més, la proposta vol que la cambra insti el Govern a “complir l’article 103 de la Constitució espanyola” sobre el “deure de tots els poders públics d’actuar amb neutralitat institucional com a garantia del dret fonamental dels ciutadans a la llibertat ideològica”.

Per això mateix, consideren des de Cs, que cal procedir si cal “a la retirada forçosa de qualsevol símbol que consideri un menyscapte de l’entramat institucional previst pel nostre ordenament democràtic vigent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa