El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs vol que el Parlament demani a Jordi Pujol que retorni els diners defraudats
  • CA

Cs vol que el Parlament insti l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol a retornar a l’erari públic els diners defraudats a l’Agència Tributària encara que hagi prescrit el delicte. És una proposta de resolució que ha registrat Ciutadans en el marc del debat general de corrupció que ha impulsat el mateix partit taronja. Una altra de les propostes vol que la cambra catalana demani la dimissió del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en considerar una “vergonyosa traïció a la confiança dels ciutadans” que hagués acceptat la invitació d’un empresari investigat per anar a veure la final de la Champions del 2015.

Cs també demana que es retirin els “beneficis fiscals” a Òmnium i a la Plataforma per la Llengua en considerar que són organitzacions “d’agitació i propaganda” al servei del Govern. Així mateix, també aposta per la dissolució d’organismes “superflus” com l’Oficina de Drets Civils i polítics, del Diplocat o del Comissionat de la Presidència per al Desplegament de l’Autogovern. El grup taronja proposa apartar preventivament del càrrec al personal de designació política que siguin investigats per corrupció. I volen que es reguli un procediment perquè personal de l’administració i contractistes puguin denunciar qualsevol indici de delicte en l’adjudicació de contractes.

Així mateix, el grup presidit per Carlos Carrizosa proposa el que Parlament condemni la “malversació i el desviament de fons socials” del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que es van utilitzar, segons Cs, per pagar el referèndum de l’1-O.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa