El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs veu “humiliant” que els pressupostos de l’Estat es decideixin a Waterloo
  • CA

 

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha lamentat que els espanyols hagin de viure la “humiliació” que els pressupostos de l’Estat es decideixin a Waterloo, en referència a la reunió que han mantingut avui el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president a l’exili, Carles Puigdemont, en aquesta municipi belga. En roda de premsa des del Congrés, Villegas ha refermat el vot en contra de Cs als pressupostos que aquest divendres aprova el Consell de Ministres. Uns comptes que, segons ha defensat, posen “en perill” la recuperació econòmica. Sobre Andalusia, ha insistit que els acords entre PP i Vox que permeten la investidura no vinculen el govern de coalició format per populars i Cs.

 

Villegas ha lamentat que l’interès dels espanyols i el futur del país es decideixi a Waterloo entre “un senyor fugit de la justícia i un president com Torra, que se salten la llei i que volen trencar amb Espanya”. 

 

Pel que fa al contingut dels comptes estatals per al 2019, Villegas considera que van en la direcció contrària del que necessita Espanya i que “estrangulen” la classe mitjana amb més impostos. Així mateix, ha afirmat que no són creïbles ni per la Unió Europea i ha insistit en demanar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que convoqui eleccions.

 

Pel que fa a Andalusia, Cs s’ha tornat a desmarcar dels acords entre PP i Vox que permeten la investidura del popular Juanma Moreno i també n’ha desmarcat el nou govern andalús. “No vincula ni Cs, ni els diputats, ni el govern de coalició. Aquest govern només té un programa que són les 90 mesures. L’acord que han firmat PP i Vox vincula aquests partits però no el govern de coalició ni el parlament andalús”, ha defensat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa