El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs valora denunciar l'”omissió” del Govern a vacunar les forces de seguretat de l’Estat
  • CA

El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha qualificat de “discriminatori” que el govern espanyol vacuni els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de Catalunya per l'”omissió” de la Generalitat. En una atenció als mitjans, Carrizosa ha apuntat que és “indignant” que les autoritats catalanes no hagin vacunat amb la mateixa intensitat els agents dels Mossos i els de la policia espanyola. Per això, ha anunciat que el partit demanarà explicacions a l’executiu de Pedro Sánchez per saber perquè “institucionalitzen l’incompliment de la llei” per part de la Generalitat i demanarà assumir responsabilitats per “l’omissió” del Govern. Carrizosa no ha descartat emprendre accions judicials. El líder de la formació taronja a Catalunya ha indicat que al país s’han vacunat només els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil majors de 60 anys i que no representen la majoria d’agents de les plantilles.

Carrizosa ha protestat perquè el govern espanyol anunciés que vacunaria els agents en creure que “s’institucionalitza la anormalitat”. “Si la Generalitat no ho fa, perquè ho ha de fer el govern d’Espanya? La deixadesa de funcions de la Generalitat no ha de ser solucionada per l’Estat“, ha lamentat. Per tot plegat, Carrizosa ha afirmat que Cs vol que es depurin responsabilitats polítiques i conèixer les converses que s’han produït sobre el tema entre les administracions. D’altra banda, una vegada més Cs ha demanat ajudes directes per comerciants i hotelers. També han insistit que cal que els autònoms sense ingressos no paguin quota mensual a la seguretat social.

Cs registra diverses preguntes a la Mesa

Hores després de l’atenció als mitjans, el grup parlamentari de Cs ha registrat a la Mesa diverses preguntes al voltant de la vacunació dels agents. Cs ha preguntat si hi ha hagut contactes sobre la qüestió entre el Govern i l’executiu espanyol, qui els ha tingut i si hi ha alguna “discrepància” a les administracions.

També s’han preguntat si s’ha fet cap acord per la suspensió de la vacunació en aquest col·lectiu per part de la Generalitat. La formació de Carlos Carrizosa ha preguntat quins han estat els motius de la Generalitat per no vacunar els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya. La formació ha demanat que els facin arribar una còpia de la documentació que acrediti els requeriments rebuts pel Govern per part del govern espanyol en relació a la vacunació dels agents.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: i jo que treballo a un súper, per què he de rebre més tard que els policies el vaccí? i per què el meu avi (84 anys encara no?) a abril 21, 2021 | 16:27
    i jo que treballo a un súper, per què he de rebre més tard que els policies el vaccí? i per què el meu avi (84 anys encara no?) abril 21, 2021 | 16:27
    Sempre estan iguals aquests, malalts d'odi. Per què no ho porten al Prostitucional, com acostumen a fer, per a ells, els hereus del Caudillo, segur que es donen pressa.
  2. Icona del comentari de: massa cara al sol és nociu a abril 21, 2021 | 16:30
    massa cara al sol és nociu abril 21, 2021 | 16:30
    Sempre estan igual, tot els sembla malament, quan un català fa o no fa. Estan malalts d'odi els hereus del Caudillo. I per què un caixer/a de súpermercat s'ha de vacunar més tard què els policies? i per què el meu avi, de 84 anys encara no s'ha vacunat?? Com és que no ho porten al Prostitucional? per a ells acostumen a respondre ràpid.
  3. Icona del comentari de: RAMON A a abril 21, 2021 | 16:58
    RAMON A abril 21, 2021 | 16:58
    Sort que aviat s acabara aquest aborto de montapollolandia
  4. Icona del comentari de: Pepe a abril 21, 2021 | 17:37
    Pepe abril 21, 2021 | 17:37
    No se'n haurien de encarregar el seu "gobierno del estado" de les seves " fuerzas de seguredad del estado"?
  5. Icona del comentari de: fart de malagent a abril 21, 2021 | 18:52
    fart de malagent abril 21, 2021 | 18:52
    I perque no us en aneu a la PUTA MERDA d'una punyetera vegada ja i deixeiu a la gent tranquila?!! Aneu-vos-en a madriz i que us vacunin i us bombin a tots d'una vegada!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa