Cuevillas enviarà un requeriment a Cs perquè elimini un dibuix de Puigdemont d’un vídeo electoral

L'autor de la imatge utilitzada sense permís és Jordi Magrià, el dibuixant conegut com a Bicman

Ciutadans publicava aquest dilluns un vídeo en el qual equiparava l’assalt al Capitoli nord-americà per part dels seguidors de Donald Trump amb les protestes independentistes que van arribar fins a les portes del Parlament. S’hi comparaven discursos de Trump i dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra cridant a superar la legalitat i també de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez. El vídeo, com no podia ser d’altra manera, va indignar l’independentisme i per Twitter es va fer molt viral.

Tant viral que el vídeo va arribar al mòbil de Jordi Magrià, un il·lustrador que a la xarxa social de l’ocellet és famós per publicar dibuixos fets amb bolígraf relacionats amb l’independentisme i la repressió de l’Estat. A Twitter se’l coneix com a Bicman, i és molt conegut un dibuix seu del retrat de Puigdemont. 

Un amic em va passar el vídeo i vaig veure que al final apareix aquest retrat”, explica Magrià a El Món. També diu que en veure-ho es va plantejar de denunciar el partit d’Inés Arrimadas i de Carlos Carrizosa per haver usat aquesta imatge sense el seu permís, però tractant-se de la imatge d’una pancarta a Amer, considera que és força complicat que la denúncia tingui recorregut.

La decisió de l’advocat

No obstant, l’il·lustrador explica a aquest diari que l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas es va posar en contacte amb el dibuixant per informar-lo que estudiaria el cas i miraria si el cas era denunciable. Tot i que inicialment Cuevillas ha indicat que no veia prou base per iniciar un procediment judicial, posteriorment ha assegurat a El Món que un cop estudiat més a fons sí que han decidit enviar un requeriment a Cs perquè elimini aquesta imatge del vídeo.

Segons Magrià, el vídeo, que mostra imatges de l’assalt al Congrés de Washington i de la manifestació davant del Departament d’Economia del 2017, “hauria de ser denunciat per Junts per Catalunya” per l’equiparació tan greu que es fa. Per altra banda, també descarta enviar una factura al partit per tal de cobrar-los diners a canvi d’haver usat una imatge on apareix el seu dibuix.

Magrià és “il·lustrador professional des de fa molts anys”, explica a aquest diari. I ha treballat per empreses com Nestlé i Danone. Quan va veure que la seva feina començava a baixar molt, va començar a dibuixar a llapis fins que es va començar a interessar pels dibuixos fets amb boli. “Mai no m’he considerat un retratista, però m’hi vaig posar i em va agradar”, diu. Així doncs, s’hi va posar quan van empresonar els Jordis i fins llavors no s’ha aturat. Ha fet ja més de 50 exposicions dels seus dibuixos per tot Catalunya.

Comentaris

  Gonzalo 05/02/2021 7:50 am
  Almas de cantaro... Esa imagen está expuesta en una plaza pública, y de ahí se ha tomado. Pero es que sois indigentes mentales a más no poder...... Jajajajajajajajajajaja!!!!!
   En las plazas públicas será donde ex pondre los lo que que de de vosotros... 05/02/2021 7:52 am
   ...para que se den un banquete los buitres, osea el resto de ecspanyordos!
  Tripartit no, gràcies 04/02/2021 6:27 pm
  Què diu ? Que els falangistes de C's fan propaganda del president legítim de Catalunya Carles Puigdemont ? Fantàstic ! Continuen abusant de la "farina" aquests xicots ?
  en fi 04/02/2021 2:37 pm
  ja ho tenen aquest fasC'stas de ciudadanos de fer us de les coses, sense demanar permís, és adn franquista
  Nacional Xenofobia Populista 04/02/2021 2:15 pm
  Es lo que tienen los populismos ... los que siguen a los populistas siempre negarán que siguen populismos. Trump decía ... “los verdaderos americanos no son los que han nacido aquí ... son los que llevan arraigados generaciones “, “vamos a crear una frontera ( muro ),”... no os suena a algunos comentarios identitarios que se escuchan por Catalunya muy a menudo ?? nacional Xenofobia....
  42
  98
  Respon
  Ja se sap 04/02/2021 2:05 pm
  Del porc s'aprofita tot. Porcdemont, el vostre president.
  506
  356
  Respon

Nou comentari