Cs troba “indecent” que Borràs parli dels presos en un acte sobre la II Guerra Mundial

Martín Blanco acusa la presidenta del Parlament d'haver "faltat al respecte" a les víctimes

El portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha qualificat el discurs de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, durant l’acte de commemoració del 76è aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial d'”indecència moral”. En una publicació a Twitter, Martín Blanco ha lamentat que Borràs hagi entrellaçat les víctimes de la guerra amb la situació dels polítics de l’1-O. “Lluny de l’horror de la guerra, el discurs ha estat carregat d’al·lusions al franquisme i paral·lelisme entre l’Europa de llavors i l’Espanya d’avui”, ha condemnat. “És una immoralitat i una falta de respecte per a les víctimes de la Segona Guerra Mundial i la dictadura”, ha sentenciat.Martín Blanco ha explicat que va tenir un familiar diputat del PSOE al Congrés el 1936, Vicente Martín Romero, que va ser afusellat pel general Quiepo de Llano a l’inici de la Guerra Civil. “No té dret a degradar les institucions i enverinar així la convivència. Ja n’hi ha prou”, ha conclòs.

Durant l’acte commemoratiu, Borràs ha lamentat que al segle XXI hi hagi “presos polítics i exiliats” i ha demanat prioritzar la “força de la raó, la democràcia i el pacifisme”. Ha fet una crida a construir un futur basat en el “respecte, la tolerància, els valors democràtics i el civisme” i “sense presos, exiliats, represaliats i conflictes bèl·lics”.

Comentaris

  Josep 07/05/2021 10:35 pm
  Cs? Que es Cs?
  Luisnomeacuerdo 07/05/2021 10:26 pm
  A la lazipija le quedan dos telediarios de mierdatv3. No va a llegar al 12 de octubre, fiesta nacional de España. Por cierto por que no dices nada de los fascistas independentistas de la asociación de nazis cabreados, conocidos por el populacho lazinazi como anc, que llama a la guerra contra sus compatriotas españoles. Ya estáis calados y no os toman en serio ni en Eslovenia.
   ton c. 08/05/2021 8:51 am
   peró xicot, si tant us emprenyem, perque no ens deixeu marxar?
  Ricard 07/05/2021 10:17 pm
  La tradicional connivència de franquistes y nazis molesta als racistes anticatalans. Els catalans a la segona guerra mundial sabíem quin era el nostre bàndol: el que no abraçaven els castellanistes. I a aquests els cou encara. Els franquistes defensen agredir els catalans. I no volen sentir-nos parlar dels hostatges. Normal.
  ferreret 07/05/2021 7:16 pm
  EEEEppppppppppp !!!!!!!!!!! que no hi es el Carrisosa ???????
   Albert Berrio 08/05/2021 1:04 am
   Això és el que cal fer: recordar als espanyols sempre i a tot arreu, es parli del que es parli, que són autoritaris i intolerants, una ridícula relíquia del passat.
  RAMON A 07/05/2021 5:24 pm
  Mira qui parla decencia i degradacio.Sou la colla mes vomitiva de Europa.Sort que ja desepereixeu
  JordiP 07/05/2021 4:57 pm
  El Martin Blanco és, realment, "Azul". Per tant, no sap més que el vol saber o el que els seus Jerarquías volen que sàpiga. La Guerra Civil espanyola, vom preludi de la II Guerra Mundial, es va tancar en fals. No va acabar en una pau sinó en una victòria. I els guanyadors han estat estrangulant els vençuts durant vuitanta anys, beneficiant-se de l'expoli i l'abús pseudolegal i assassí. La simple lectura de la Llei de Responsabilitats Polítiques t'omple el fetge de pedres. I tafanear algunes sentències del tribunal et poden portar a l'infart. El Martín Blanco és un xupòptero professional que es guanya la vida insultant, odiant i mentint a tort i dret. I el dia que els partits franco-nazi-feixistes desapareguin (Déu ho vulgui) es farà trapense o agrimensor, el que calgui sempre que no tingui de treballar. Sembla una mala fotocòpia del Toni Cantó.
   JordiP 07/05/2021 7:20 pm
   Fixeu-vos que he dit "jerarquías". Ho he dit ex profeso. Recordeu aquells Jefes Provinciales del Movimiento, amb les seves llampants i voluminoses xaquetes blanques creuades, camisa azul maó, corbata negra i boina "colorada"? Eren "las jerarquías" del Movimiento. No els "jerarcas", ni els "capitostes", ni els "barandas", no. Eren "los jerarquías". Aquest és el vocabulari que entén el paio aquest al que la Borràs va arrinconar paulatinament fins que va demostrar que no té ni p... idea del reglament del Parlament i que només obre la boca per incordiar. Mentre mani la Borràs, s'ho pensarà dues o tres vegades abans de demanar la paraula.
  odisea 07/05/2021 3:59 pm
  Ahora que estan en derribo hablan como si fueran democratas.
  Mala peça 07/05/2021 2:50 pm
  Ai el facha martin blanco, alça la veu, perquè no li agrada escoltar la veritat Per cert indecent és que ell, és consideri demòcrata

Nou comentari