El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs reclama a Sánchez que “prengui mesures” davant el “descontrol” del Govern
  • CA

Ciutadans (Cs) ha enviat aquest dimarts una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, on li demana que “prengui mesures” davant el “descontrol” del Govern en la gestió de la pandèmia de la covid-19. Els grup parlamentari de Cs ha apostat perquè, d’acord amb el reial decret de nova normalitat aprovat al Congrés, el Ministeri de Sanitat impulsi “actuacions coordinades” per combatre la pandèmia a Catalunya. Cs ha alertat que l’actuació del Govern ha estat “confrontar” enlloc de col·laborar amb l’oposició, amb “improvisació”, “falta de transparència”, “rectificacions constants” i “decisions ineficients”. El portaveu adjunt de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha afegit que el Govern va “tard” i “malament” amb els rebrots.

El diputat ha dit que davant les decisions “equivocades” i que generen “confusió” entre la societat és “imprescindible” que el govern espanyol “prengui el control de la situació” d’acord amb el que estableix el decret de nova normalitat. Martín Blanco ha lamentat les declaracions del responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que apuntava que les restriccions del turisme al Regne Unit “beneficiaven” Espanya des d’un punt de vista sanitari. Cs ha dit que no és una “bona notícia” que vinguin menys turistes a Espanya i ha recordat la preocupació del sector de la restauració i l’hoteleria.

D’altra banda, el diputat ha emplaçat la Mesa del Parlament a aprovar “amb la major brevetat” la proposta de Cs de celebració d’un ple monogràfic sobre la salut. El diputat ha recordat que la proposta consisteix que la cambra catalana debati sobre el sistema sanitari, els aspectes fonamentals de la vida de la ciutadania, l’estat del benestar, la situació dels hospitals, la previsió per afrontar nous rebrots i l’impacte que està tenint tant a Catalunya com a l’Estat. Cs ha emplaçat la resta de grups que donin suport a la iniciativa malgrat que ha donat per fer que es podrà celebrar en una data encara per confirmar.

Sobre el fet que el fiscal hagi recorregut el tercer grau dels presos de l’1-O, Nacho Martín Blanco ha expressat “respecte absolut” pels procediments judicials. Una vegada més, el grup ha carregat contra els “privilegis” dels presos de l’1-O dins la població reclusa. Ha exigit una resposta “equànime” i “justa” perquè no hi hagi presos amb “privilegis”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa