Cs ha registrat al Parlament una sol·licitud perquè es requereixi “en el termini improrrogable de tres dies” que el Govern expliqui quin control s’ha fet de les aportacions a la coneguda com a Caixa de Solidaritat. La demanda arriba després que el grup taronja formulés durant el mes d’agost diverses preguntes a l’executiu català sobre la Caixa de Solidaritat i que només se n’hagi respost una. Concretament, Cs va preguntar si les donacions d’entitats i particulars a aquest fons han tributat, quant s’ha recaptat via impostos, com a quin tipus d’entitat està registrada l’Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat i qui en són els titulars. També volien saber si compta amb algun tipus d’exempció fiscal.

La Conselleria de Justícia va respondre el passat octubre que “segons consta a l’acta fundacional presentada al registre d’associacions, l’Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat no va ser constituïda per cap entitat”, però fonts de Cs consultades per l’ACN sostenen que no se’ls ha respost cap de les altres preguntes “havent-se esgotat el termini reglamentari establert“.

Ara Cs vol que el Parlament intercedeixi per tal que el Govern respongui la resta de qüestions, especialment sobre el control dels capitals que arriben a la Caixa de Solidaritat i que serveixen per sufragar les multes i fiances sorgides arran del procés independentista a diferents líders polítics. És per això que han demanat empara a la Mesa perquè comuniqui la demanda al Govern i emeti una resposta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa