Cs proposa reprovar el Govern al Parlament

Reclama a l'Executiu que demani perdó "pels continus escàndols de corrupció i frau"

Cs vol que el Parlament insti el Govern a demanar perdó “pels continus escàndols de corrupció i frau que durant la present legislatura l’han esquitxat”. La demanda forma part de les propostes de resolució que el grup liderat per Carlos Carrizosa ha presentat al ple monogràfic sobre corrupció que se celebra aquesta setmana a la cambra catalana. Cs també vol que es reprovi el Govern per suposats “tractes de favor” als líders independentistes empresonats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i per “haver incomplert el deure de facilitar l’accés a la informació i documentació pública a diputats”.

El grup liberal també ha proposat que el Tribunal de Comptes fiscalitzi les despeses de la Generalitat durant la pandèmia de covid-19, ja que hi veu “indicis de frau i corrupció” per les contractacions a dit, que suposen dues de cada tres operacions, sostenen. A més, planteja que el Govern compleixi “el seu deure de col·laboració amb la justícia i els organismes fiscalitzadors” i persegueixi “tots els fraus, males pràctiques, infraccions i sobrecostos“. Per això, l’insta a “exercir tota acció penal, administrativa, comptable o civil per recuperar els perjudicis del patrimoni públic que s’hagin ocasionat”.

Així mateix, Cs considera “un doble i injustificat privilegi” la figura de l’indult i busca que el Parlament consideri “una anomalia democràtica” que el Govern no reclami els diners que les delegacions de la Generalitat i el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) van “malbaratar” per a l’1-O. Alhora, pretén que la cambra catalana es comprometi a evitar la politització de la justícia “promovent que tots els vocals del Consell General del Poder Judicial siguin jutges i magistrats nomenats per jutges i magistrats”.

Comentaris

    d'on no n'hi ha no en raja 15/12/2020 2:18 pm
    aquest voltor del carrichoza, no toca ni quarts no hores, en la seva obsessió per destruir Catalunya, el català i la democràcia, no s'atura, però l'únic que està aconseguint és que el seu fracàs i de ciudadanos sigui sonat
    rd 15/12/2020 3:01 pm
    llefiscós, repugnant i execrable individu, mala gent

Nou comentari