El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs també està preocupat per en quina llengua es farà classe de religió islàmica
  • CA

La portaveu d’Educació de Ciutadans al Parlament, Sònia Sierra, va mostrar el seu neguit per saber en quin idioma es farien les classes de religió islàmica a les escoles catalanes. Sierra, ariet de la immersió, va preguntar al departament d’Ensenyament, sobre el pla pilot per impartir aquesta matèria “atès que l’Alcorà està escrit en àrab clàssic i que els musulmans consideren que qualsevol traducció implica deformar les paraules del seu profeta”.

El passat 9 d’octubre, el mateix conseller Josep Bargalló, va respondre per escrit a la diputada informant que les classes es farien en català, com es fa en la majoria de les assignatures. “El pla contempla el mateix que en les altres matèries curriculars sobre l’ús de la llengua, és a dir, aquesta matèria ha de ser impartida en llengua catalana, segons consta en la informació per accedir a la docència a Catalunya”, assevera el conseller.

Per aquest motiu, Bargalló avisa que el professorat ha d’acreditar el requisit de coneixements de la llengua catalana com estableix la legalitat vigent. Per altra banda, el conseller també avança que el pla pilot d’ensenyament de la religió islàmica s’ha iniciat a 8 centres educatius de Catalunya amb 4 docents encarregats d’impartir aquesta matèria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa