El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs portarà el Parlament al TC per haver declarat il·legítima la inhabilitació de Torra
  • CA

Cs portarà al Tribunal Constitucional (TC) la proposta de resolució de JxCat i ERC que es va aprovar aquest dimecres al Parlament i que deixa establert que no considera legítima la inhabilitació del president Quim Torra.

Segons declaracions a Europa Press del diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco, volen impugnar la resolució perquè consideren que “en rebutjar una sentència de Tribunal Suprem tornen a situar al Parlament fora de les lleis, que diuen que totes les institucions, els polítics i els ciutadans hem de respectar les lleis i les sentències judicials”. Martín Blanco adverteix que les institucions no han de servir “a un senyor que no va respectar la llibertat ideològica de tots els ciutadans, no va respectar les regles democràtiques per a unes eleccions netes i que alimenta el victimisme, tot i que cobrarà més de 100.000 euros [anuals, si sol·licita el sou d’expresident]”.

La resolució per la qual el Parlament declara que no reconeix “com a legítima” la inhabilitació de Torra va tirar endavant amb els vots favorables de JxCat, ERC i la CUP, i els vots en contra dels comuns, mentre que el PSC-UnitsxAvançar, Cs i el PP no van votar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa