El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs vol que el Parlament reclami al Govern deixar “sense efecte” l’impost sobre el CO2
  • CA

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha registrat una proposta de resolució que demana que el Parlament insti el Govern a deixar “sense efecte” l’Impost d’Emissions de CO2 pels exercicis 2020 i 2021. El grup reclama que l’executiu català declari extingida l’obligació tributària i ordeni a l’Agència Tributària Catalana que retorni als contribuents el que s’hagi cobrat. Ciutadans ha recordat que amb la crisi econòmica generada per la pandèmia “no és el moment per carregar amb un nou impost” a les famílies perquè “s’empitjoraria la difícil situació econòmica que pateixen”.

Cs creu que l’impost que va entrar en vigor aquest dimecres és una figura impositiva “mal dissenyada” i que no és “progressiva”. De fet, Cs ha recordat que l’impost no és “equitatiu” ni “just” i que no està estructurat per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle. “No incentiva una menor contaminació. Les famílies, autònoms i empreses pagaran una mateixa quota independentment dels quilòmetres que recorrin o el combustible que utilitzin”, han criticat”. “Estaran més penalitzades aquelles famílies amb rendes baixes que no puguin permetre’s el luxe de canviar de vehicle”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciudadanos zero emissions democràtiques a setembre 02, 2021 | 15:43
    ciudadanos zero emissions democràtiques setembre 02, 2021 | 15:43
    Els fasc'stas de ciudadanos, ancorats en el franquisme, ni tan sols faran Res pel canvi climàtic. Clar el paco, climàticament era molt negre Dues coses, la grau, diguem que necessita un bon camí climàtic, I carrichoza, ja pots pagar les factures a final de mes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa