El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs lamenta que el govern espanyol “aposti” per una “taula dels privilegis”
  • CA

La portaveu nacional de Cs, Melissa Rodríguez, lamenta que el govern espanyol “aposti” per una “taula dels privilegis” que només s’interessa pels líders independentistes empresonats i la independència i diu que el seu partit treballarà per uns pressupostos “per a tots”: “No cedirem davant de privilegis”. En la roda de premsa posterior al Comitè Executiu, Rodríguez ha dit que esperen que “en lloc de posar-ho difícil als espanyols que creuen en la igualtat, el govern es posi a negociar amb els que sí que creiem que és possible fer uns pressupostos per sortir de la crisi”. “El govern ens posarà difícil un acord transversal si segueix pensant que els privilegis han de ser la tònica”, ha afegit.

La portaveu ha insistit que aquesta és la línia vermella, tot i que no ha concretat si Cs abandonarà la negociació si la taula es reuneix. La formació també ha demanat ha l’executiu més mesures per garantir la seguretat dels turistes que arriben a espanya amb controls en origen, tests aleatoris als que arribin i més rastrejos. Rodríguez ha recordat que el turisme suposa una part important del PIB espanyol i que cal cuidar-lo, especialment ara que s’estan produint rebrots en diversos punts d’Espanya. En aquest sentit, ha criticat que el govern espanyol no estigui “liderant” una posició a Europa perquè arribin de manera “segura”.

En relació als pressupostos, la formació ha insistit que la “línia vermella” és que els comptes públics defensin a la classes mitjana i siguin realistes. “La taula de la infàmia poc està fent pels drets dels catalans”, ha insistit.

 

La posició del PP

D’altra banda, ha dit que si el PP vol uns pressupostos per a tots, “s’hauria de plantejar el discurs que està fent”. “Jo entenc que si el PP vol el millor per a Espanya no pot deixar que els comptes depenguin de Bildu i d’Esquerra”, ha remarcat.

 

Compareixença urgent d’Iglesias

D’altra banda, la formació ha acordat demanar a compareixença urgent del vicepresident segon Pablo Iglesias pel cas ‘Dina’ perquè expliqui si va tenir accés a la targeta personal, si la destruir i si va obtenir informació privilegiada de la fiscalia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa