Cs intentarà que el Parlament cessi el Síndic de Greuges

Roldán diu que té el suport del PSC, PP i Comuns, però sense el vot dels independentistes Rafael Ribó es mantindria en el càrrec

Ciutadans ha dirigit un escrit a la Mesa del Parlament per tal de poder iniciar els tràmits perquè la cambra catalana cessi Rafael Ribó al capdavant de la Sindicatura de Greuges. Perquè s’acabi sotmetent a votació del ple, Cs necessita el suport de com a mínim un terç dels diputats, o de tres grups parlamentaris, una condició que la líder de Cs, Lorena Roldán, ha assegurat que veu factible: “Aquests dies hem parlat amb el PSC, el PP i els Comuns, i constatem que tots tenen clar que se l’ha de cessar, perquè es dedica a fer declaracions ultra-nacionalistes per tapar les llistes d’espera en sanitat, i a més, hi ha sospites clares que està implicat en la trama del 3%”, ha argumentat. De fet, la líder de Cs ha donat per fet el suport del PSC, tot i que reconeix que caldrà que la Mesa, amb majoria independentista, doni la llum verda perquè Ribó hagi de comparèixer al Parlament “a donar explicacions”.

Roldán ha explicat que Rafael Ribó “seria un possible beneficiari de la trama corrupta del 3%, que podria haver viatjat amb diners del 3% a dos partits de futbol”, i a més, ha culpat “els ciutadans d’altres comunitats de les llistes d’espera, una actitud ultra-nacionalista que fa inviable que segueixi al capdavant”.  “Demanem que Ribó vingui a donar la cara i que l’oficina antifrau el pugui investigar, que els independentistes no el puguin tornar a salvar”, ha conclòs Lorena Roldán.

Nou comentari