La crisi del coronavirus està deixant molts titulars i entre aquests, avui a Catalunya, n’hi ha un de particular. El fet és que finalment representants de Cs ingressaran al Palau de la Generalitat després d’una llarga absència del partit a les convocatòries del president de la Generalitat. Ni l’1-O, ni les crides al diàleg han aconseguit mai que el partit taronja s’acostés al Palau, a no ser que es tractés per fer la denúncia sobre els llaços grocs o les pancartes que reclamaven deixar en llibertat els presos polítics. 

Aquest dimarts, però, la situació canvia. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha cridat els grups parlamentaris a reunir-se per tal de compartir informació sobre el Covid-19, el virus que té amb l’ai al cor a mig món. El partit que capitaneja Lorena Roldán ha decidit enviar per “responsabilitat” el seu responsable de temes de sanitat, Jorge Soler, i Carlos Carrizosa.

Les darreres entrades de Cs al Palau de la Generalitat que es guarden en la memòria es remunten a gener del 2016. Aquell mes Inés Arrimadas va visitar Carles Puigdemont a qui li va lliurar “un full de ruta per a tots els catalans”. Quatre mesos més tard qui visitaria Puigdemont seria Albert Rivera. Rivera ja havia estat al Palau el 2007 visitant l’expresident José Montilla.

Nou comentari