El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs al Govern: “Mentre les UCI quedaven col·lapsades, vostès miraven a Waterloo”
  • CA

“Els catalans estan espantats perquè el contagis a Catalunya continuen emportant-se vides humanes”. Així ho ha alertat el líder de Cs, Carlos Carrizosa, en el marc del a celebració d’un debat general sobre la situació sanitària, a proposta del grup taronja. Cs ha denunciat que malgrat que la situació és “molt crítica”, el Govern “es dedica al tema de sempre, el procés. Ha estat dient barbaritats, fent números cabalístics i veient conspiracions, mentre les UCI quedaven col·lapsades, vostès miraven a Waterloo”.

De fet, Ciutadans ha acusat l’executiu català de destinar més diners al procés independentista que a la lluita contra la pandèmia: “Vostès no han volgut prioritzar la salut”, ha assegurat, tot fent una crida a millorar el sistema de finançament sanitari, raó per la qual s’ha adreçat a la Generalitat per avisar que “no poden deixar la cadira buida en la interterritorial del ministeri de Sanitat ni al consell de política fiscal i financera per dedicar el seu temps al procés, perquè és aquí on es prenen decisions”. “Cal reformar el sistema sanitari perquè els pacients estiguin conformes, i hem de tapar el forat negre perquè el procés deixi d’endur-se els diners. Més hospitals i menys xiringuitos”, ha conclòs Carrizosa.

Cs ha recordat que va presentar 1.200 esmenes als pressupostos perquè 900 milions d’euros, “el que costa sostenir el procés”, anessin a la lluita contra la Covid. “Retallàvem de TV3, pagues a expresidents, el seu CNI per al procés, etc, i potser aquests diners haurien tancat un acord amb el MIR, netejar ambulàncies, molts sous de metges i molts llits d’hospital”, ha denunciat Carrizosa.

Vostès han demostrat ser molt mals gestors, potser perquè vostès estan pensant sempre en altres coses”, ha reiterat Carrizosa, que ha assegurat que els catalans “volen que ens posem d’acord, i ara els oferim un consens per gestionar la pandèmia. I els oferim una mà per tots les catalans, tenim quatre meses per davant que són decisius per fer front a la pandèmia”.

Carrizosa ha lamentat que el seu grup parlamentari s’ha posat a disposició de l’executiu per gestionar la crisi, però no ha obtingut mai resposta. El líder de Cs ha fet una referència personal per “posar cara a la crisi”, i ha explicat que el seu pare, de 85 anys, va morir de Covid el 30 de març: “Ell sabia que es moriria en un hospital sol, que era molt gran, i que preferia morir a casa. No el vam voler forçar, i un dia el meu germà el va trobar mort a casa. Mai hauríem deixat que el nostre pare morís sol”, ha explicat Carrizosa. Als pocs dies, ha recordat el líder de Cs, “vaig contraure jo coronavirus, i per cert, el meu pare no compta com a víctima perquè no el va veure cap metge”. I és que Carrizosa ha lamentat que mai van tenir assistència del 061 perquè el servei estava col·lapsat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa