Cs estudia demanar empara al TC per la tramitació de la moció del 9-N

El grup majoritari insisteix que Torrent hauria d'haver convocat la Mesa abans de l'inici del debat sobre el text de la CUP

 

El grup parlamentari de Cs estudia demanar empara al Tribunal Constitucional (TC) en considerar que s’han vulnerat els drets dels diputats per la tramitació “tàcita” de la transacció del primer punt de la moció sobre la resolució del 9-N. Així ho han explicat fonts del grup majoritari després de la Junta de Portaveus extraordinària, reunida a petició de Cs després del ple d’aquest dijous, on s’ha aprovat la moció de la CUP que reitera els “objectius polítics” de la resolució del 9-N 2015, després de l’acord per les esmenes transaccionades amb JxCat i ERC. A més, insisteixen que el president del Parlament, Roger Torrent, hauria d’haver convocat la Mesa -tal com han demanat Cs i PSC-Units- abans de l’inici del debat.

 

Cs es planteja acumular l’empara a la que ja va presentar l’1 de març al TC, en cas que decideixi presentar-la finalment. Fonts del grup que presideix Inés Arrimadas han explicat que els representants del seu partit també s’han queixat que la Junta es reunís després de la votació de la moció de la CUP. Cal recordar que és Torrent qui decideix quan es convoca la reunió, un cop ho demana almenys una cinquena part dels diputats -com és el cas de Cs- o bé dos grups parlamentaris. Així mateix, des de la formació taronja també han fet notar a la Junta que els lletrats consideren que, quan hi ha una matèria sensible damunt la taula i també ho demana algun membre de la Mesa, l’òrgan s’ha de convocar. Tot i això, i sempre segons fonts de Cs, Torrent s’ha ratificat en el seu criteri.

Tal com han afegit des del principal grup de l’oposició, el president del Parlament ha fet tot el contrari del que defensa, sobre garantir que al Parlament s’hi pugui parlar de tot. Així, Cs ha denunciat una doble vara de mesurar les situacions a la cambra. A més, el partit taronja també ha advertit que els arguments de Torrent són idèntics als que donava la presidenta de l’anterior legislatura, Carme Forcadell.

Nou comentari