El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs espera que les euroordres donin els “resultats” propis d’una “democràcia normal”
  • CA

Catalunya com a catarsi, com a punt d’inflexió i com a trampolí. Davant de les expectatives electorals descoratjadores, Ciutadans gira el cap cap a Catalunya per tractar de donar la volta a una situació que sembla desfavorable –els sondejos els situen per darrere de Vox i Podem–. La candidata al Congrés Carina Mejías i el president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, han comparegut davant dels mitjans per recordar que “Catalunya és Espanya”. Carrizosa, a més, ha desitjat que les euroordres activades avui contra Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí “donin els resultats” propis d’una “democràcia normal”. 

[r:1]

Ho ha dit amb relació a la notícia que el jutge Pablo Llarena ha tornat a demanar a les autoritats belgues i escoceses l’extradició dels consellers a l’exili del govern de Puigdemont. També s’ha referit a l’ordre del Tribunal Constitucional al president del Parlament, Roger Torrent, d’aturar la moció a favor de l’autodeterminació. “El que no és normal és que haguem de recórrer al Constitucional constantment”, ha declarat Carrizosa.

El president de la formació taronja a la cambra catalana ha qualificat de “clima insurreccional” la situació viscuda en les últimes setmanes a Catalunya, i ha fet menció especial a les manifestacions d’ahir contra la presència de Felip VI a Barcelona. Ha recordat que es va “escopir, agredir i insultar” assistents a la gala d’entrega del premis Princesa de Girona al Palau de Congressos de la capital catalana. A més, ha acusat el “Parlament insurreccional” d’alimentar la “insurrecció als carrers”.

En aquest sentit, ha criticat Quim Torra i Roger Torrent per “donar consignes” que es tradueixen en protestes. Sobre les mobilitzacions per mostrar el rebuig al monarca, Carrizosa ha lamentat l'”actitud totalitària” dels manifestants. I ha destacat: “Defensem el rei perquè defensem Espanya”. Sobre el resultat del debat, ha negat que Albert Rivera en fos el perdedor, i ha considerat que Pedro Sánchez “no va voler debatre”. 

Carrizosa ha intervingut en l’acte en substitució de la portaveu de Cs, Lorena Roldán, que no ha acudit perquè es trobava malament, segons fonts del partit. Qui sí ha participat ha estat la candidata al Congrés Carina Mejías, que ha arrencat el míting titllant el Born Centre de Cultura i Memòria de “mausoleu del separatisme”. En aquest sentit, ha esmentat uns “nois” que accedien a l’edifici i s’exposaven a “l’adoctrinament”. Eren els mateixos nois que minuts abans de començar l’acte, i en veure la carpa de Ciutadans, cridaven “llibertat presos polítics”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa