Cs diu que Sánchez vol que l’Advocacia de l’Estat “miri a un altre costat” amb els avals

portaveu de la formació taronja ha exhortat a l'Advocacia de l'Estat a realitzar l'informe encarregat sobre els avals i treballar "en defensa del tresor públic"

El sotssecretari general de Ciutadans i portaveu adjunt en el Congrés, Edmundo Bal, ha insistit que els avals de l’Institut Català de Finances (ICF) per a evitar que el Tribunal de Comptes embargui béns als càrrecs públics del ‘procés’ són un “frau de llei”, però sospita que el Govern de Pedro Sánchez ha donat instruccions a l’Advocacia de l’Estat per a “mirar a un altre costat”.

Així s’ha pronunciat el ‘número dos’ de Ciutadans en ser preguntat per la consulta que ha fet l’advocat de l’Estat davant el Tribunal de Comptes, Rafael García Monteys, a l’Advocada General, Consuelo Castro, en relació amb la conveniència de realitzar o no l’informe que se li ha encarregat sobre la “suficiència i legalitat” dels avals assegurats per l’Institut Català de Finances (ICF) per a antics càrrecs independentistes.

No molestar als socis

En declaracions a Europa Press, Edmundo Bal, advocat de l’Estat en excedència, ha indicat que aquests dubtes en els serveis jurídics del Ministeri de Justícia apunten a “una argúcia del Govern de Pedro Sánchez per a no molestar molt als seus socis separatistes”.

El portaveu de la formació taronja ha exhortat a l’Advocacia de l’Estat a realitzar l’informe encarregat sobre els avals i treballar “en defensa del tresor públic”.

Al seu judici, és “evident” que aquests avals públics estan “emesos en frau de llei”. En aquest context, ha assenyalat que és “impossible” que una administració pugui avalar el mal que se li ha comès a la mateixa administració que l’avala. “Llavors, que l’Advocacia miri per a un altre costat en aquest sentit, no sabem si per imperatiu de les instruccions del Govern, em sembla francament malament”, ha sentenciat.

Nou comentari