Cs diu que Marlaska “no pot continuar ni un minut més” al capdavant d’Interior

Bal diu que es demostra que Pérez de los Cobos "va ser cessat per negar-se a complir una ordre il·legal"

El portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, ha demanat la dimissió del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per la informació revelada pel diari digital ‘El Confidencial’ sobre els motius del cessament del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. “Aquesta informació prova que Marlaska ha mentit als espanyols i efectivament el coronel Pérez de los Cobos va ser cessat per negar-se a incomplir una ordre il·legal. És inadmissible”, ha dit en una piulada a Twitter. Bal ha afirmat que Marlaska “no pot continuar ni un minut més” al capdavant d’Interior.

El document publicat aquest dimarts revela que el cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos es va justificar pel fet de “no informar del desenvolupament d’investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de Policia Judicial, amb fins de coneixement”. Grande-Marlaska va dir que el cessament va ser per pèrdua de confiança i un procés de reestructuració de la cúpula de la Benemèrita. El ministre va negar ingerències en la investigació judicial del 8-M.

Fonts del Ministeri de l’Interior han argumentat aquest dimarts que el cessament va ser per “una pèrdua de confiança” derivada, “entre d’altres, perquè es va incomplir el procediment de comunicació d’actuacions, als sols efectes de coneixement, no del contingut de les mateixes”.

Nou comentari