Cs denuncia que Marlaska pressiona Llarena a favor dels presos polítics

Creu que el PSOE no es creu la separació de poders, i alerta que l’independentisme vol tornar als plens del 6 i 7 de setembre del 2017
Òmnium Cultural ha muntat una reixa a la plaça Catalunya on es poden deixar roses grogues per exigir la llibertat dels presos polítics
Acte d'Òmnium Cultural per exigir la llibertat dels presos polítics | Zaida Torregrosa

El ministre de l’Interior, Grande Marlaska, s’ha mostrat a favor de l’acostament dels presos polítics catalans a Catalunya, condicionat, això sí, a la voluntat del jutge Pablo Llarena. Però les paraules del nou ministre del PSOE no han agradat gens a Ciutadans, que ha denunciat que el nou executiu “ofereix privilegis a persones que es van saltar la llei i dóna diners als independentistes perquè continuïn fent propaganda separatista”, ha avisat la diputada de Cs Lorena Roldán en roda de premsa al Parlament.


 

En un hipotètic escenari en què Llarena acceptés un trasllat, Cs ha remarcat que “respecta les decisions d’un jutge”, però ha volgut “recordar” al ministre Marlaska que “ell ha de fer política i deixar treballar els jutges sense cap mena d’ingerència. No sé si el PSOE té clara la separació de poders, i el que sí que està clar és quines són les hipoteques que paga el PSOE pel suport dels independentistes: Continuar donant diners per fer la propaganda separatista i l’acostament dels presos”, ha argumentat Roldán.

Per altra banda, sobre la proposta de JxCAT de reformar el reglament del Parlament per investir Carles Puigdemont a distància, Ciutadans ha assegurat que els independentistes “continuen degradant les institucions i el Parlament, i ara insisteixen a saltar-se la legalitat, perquè hi ha un informe del Consell d’Estat i dels lletrats de la cambra, i també del Consell de Garanties Estatutàries –tots ells consultius, no vinculants- que ho deixen clar”. En aquest sentit, Roldán considera que “els partits separatistes volen tornar a posar el Parlament en la mateixa circumstància dels plens del 6 i 7 de setembre per trepitjar i vulnerar els drets dels catalans”. Finalment, ha conclòs que “Torra i el seu govern no han vingut a governar, sinó a confrontar i col·locar les institucions catalanes al marge de la legalitat”.

Comentaris
Milio
Ladies and gentlemens, La parida del dia de C's
Boletaire
Fàstic i pudor. Això és el que em provoquen aquests de Cs.
Antonio
Soy Nieto de emigrantes y pido perdón por haver votado anteriormente a Ciudadanos, ahora, después de lo visto ya lo tengo claro, voto por la República Catalana.
Xenofòbia total
No accepten cap de les solucions que admet la justícia, ni de mesures de gràcia, ni humanitat, res de res, només volen que es causi el major mal possible. Res del que demanen per als presos polítics que estan en preventiva els hi ho sentireu demanar per a qualsevol delinqüent, només per als catalans, són odi en estat pur!
Jo
Fora feixistes
Paco
Ya está Culoano'S inventando soflamas para engañar a su borregada clientela.
Piti
La bilis de la mala leche de ciudadanos , la vuelven a vomitar

envia el comentari