El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs denuncia que la moció sobre els objectius polítics del 9-N “ha variat” un cop publicada al BOPC
  • CA

 

El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest dimarts que la moció que reitera els objectius polítics del 9-N del 2015, aprovada al darrer ple, “ha variat misteriosament” un cop s’ha publicat al Butlletí Oficial del Parlament (BOPC). En concret, des de Cs assenyalen especialment que s’ha eliminat el connector ‘per tot això’ entre els dos primers paràgrafs del document i que s’ha reestructurat el nombre de punts. “S’ha rebaixat d’intensitat”, ha afirmat Carrizosa en roda de premsa al Parlament, i vol demanar ara “explicacions” a la cambra catalana. “Ja seria l’últim que després d’haver desobeït, després de presumptament haver prevaricat, ara entrem també en el camp de les falsedats documentats en document públic”, ha afirmat Carrizosa. Tot plegat ho ha explicat perquè Cs treballa ara, ha dit, en una denúncia davant de la fiscalia contra el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres de la Mesa de JxCat i ERC per haver permès la tramitació de la moció dels cupaires.

“S’han suprimit paraules per llimar responsabilitats que s’hagin pogut contraure”, ha insistit el portaveu parlamentari de la formació taronja. “Donada la gravetat, és inaudit i insòlit, demanarem explicacions als serveis del Parlament”, ha afegit Carrizosa. Fonts de la cambra han explicat, però, que s’han aplicat en aquest cas els mateixos criteris de correcció lingüística habituals, entre els quals, començar la frase directament amb ‘El Parlament’. Les mateixes fonts afirmen també que el lletrat que assisteix el ple és qui autoritza la revisió per tal que no en variï el contingut aprovat a l’hemicicle, i apunten també que l’ordenació de punts és habitual per facilitar la comprensió final dels textos –el document que publica el BOPC estableix tres punts diferenciats per als tres paràgrafs inclosos al punt 1 inicial sobre la declaració del 9-N.

Cs ha subratllat aquesta “variació” en anunciar també que treballen per presentar a més una denúncia al ministeri fiscal contra el president del Parlament, Roger Torrent, i els altres membres de la Mesa de JxCat i ERC (Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado) per admetre a tràmit la moció de la CUP. Volen que la fiscalia investigui si són fets constitutius de delicte. En aquest sentit, alerten que l’admissió a tràmit suposa “desobeir frontalment les resolucions del Constitucional” –els lletrats van advertir en aquest sentit. “Sabien que era il·legal i malgrat tot ho van decidir fer”, ha insistit Carrizosa. En aquest sentit el diputat de Cs ha advertit que per “fets idèntics” estan processats els anteriors membres de la Mesa. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa