Nova denuncia de Ciutadans contra el Govern pels avals de l’ICF, aquesta vegada al TSJC

El partit taronja acusa els consellers de "col·laboradors necessaris" d'un pressumpte delicte de malversació

Cs ha denunciat als membres del Govern per l’aval de l’Institut Català de Finances (ICF) als exalts càrrecs de la Generalitat encausats pel Tribunal de Comptes i ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que uneixi la seva denúncia a la causa ja oberta pels mateixos motius. La denúncia, consultada per Europa Press, titlla els consellers de “col·laboradors necessaris” d’un presumpte delicte de malversació pel decret del Govern que va crear el fons que l’ICF per a contraavalar els encausats per l’acció exterior del Govern.

Cs ja va presentar una denúncia amb el mateix contingut davant la Fiscalia Superior de Catalunya, que va acceptar investigar la concessió dels avals però va deixar fora del cas als membres del Govern perquè són aforats al TSJC. Per això, el fiscal va arxivar la denúncia pels aforats i va assenyalar que el TSJC ja tenia una causa oberta per aquests mateixos fets, i ara Cs demana al tribunal que uneixi la seva nova denúncia a aquesta mateixa causa.

D’aquesta manera, la Fiscalia va acceptar investigar a les persones denunciades que no formen part del Govern ni són aforades i, en paral·lel, el TSJC ha obert diligències sobre les persones aforades.

La denúncia que Cs ha presentat al TSJC remet a la seva pròpia denúncia davant el fiscal, que ja se centrava en la decisió de la Junta de l’ICF que va aprovar avalar les fiances dels investigats en el Tribunal de Comptes. Aquest aval va poder fer-se arran d’un decret que el Govern va aprovar per crear un Fons Complementari de Riscos de 10 milions d’euros, i segons Cs aquest decret va ser “el pressupost habilitant per a la realització d’una operació fraudulenta” per a avalar les fiances i evitar que els investigats fossin embargats.

Carlos Carrizosa ha insistit en la seva creuada per recórrer “a tots els instruments que l’Estat de Dret posa al nostre abast per evitar que es continuï malversant els diners de tots els catalans com pretén fer el Govern amb el decret per pagar les fiances d’Artur Mas i companyia”. El líder esanyolista ha dit que “la dimissió dels tres consellers independents de l’ICF que es van negar a passar per la pedra de posar la institució al servei de l’enèsima martingala del Govern és molt simptomàtica i indicativa de fins a quin punt és qüestionable la legalitat del decret”“Ciutadans continuarà defensant sempre els drets i els recursos dels catalans, per evitar que el separatisme continuï trepitjant-los amb absoluta impunitat” ha sentenciat Carrizosa.

Comentaris

  1 30/07/2021 1:40 pm
  1
   Anònim 30/07/2021 5:13 pm
   Oye Carri. A parte de presentar denuncias, saps fer alguna cosa mès o ja has arribat al tope
  Peter smich 30/07/2021 2:58 pm
  No teniu cap més feina. Que presenta recursos als tribunals espanyols, C's podrits de merda carrossa. Quin odi, moret,
  RAMON A 30/07/2021 5:10 pm
  No deu dormir nomes pensant com tocar els ous
  Ver 30/07/2021 6:49 pm
  Perquè no s'investiga a Ciudadanos per malversació de fons públics a l'hora de gastar i colapsar els tribunals per qualsevol cosa?? Fan i son el mateix que manos limpias.

Nou comentari