Cs demana a la JEC que Mossos, amb "l'auxili" de Policia Nacional i Guàrdia Civil, treguin els llaços grocs

Ciutadans instarà a què l'ordre de retirada de llaços grocs es faci també efectiva als ajuntaments.
Carrizosa i membres de Ciutadans davant la façana del Palau de la Generalitat amb la pancarta sobre els presos penjada
Carrizosa i membres de Ciutadans davant la façana del Palau de la Generalitat amb la pancarta sobre els presos penjada | ACN

 

Ciutadans ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que requereixi al Departament d'Interior i als Mossos d'Esquadra que treguin els llaços grocs dels edificis públics. A més, també insten a la JEC a que requereixi a les forces de seguretat de l'estat perquè "ajudin" en aquesta tasca. La formació taronja recorrerà divendres a les Juntes Electorals Provincials perquè l'ordre de retirada de llaços grocs es faci també efectiva als ajuntaments.

 

Així, es demana que es requereixi al Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, al Departament d'Interior i a la Direcció General dels Mossos d'Esquadra que "procedeixin amb tots els seus mitjans" per retirar les estelades, llaços grocs o pancartes que "vulneren la neutralitat política als edificis i als espais públics". En un altre punt es demana "l'auxili" de les forces i cossos de seguretat de l'estat perquè procedeixin a l'execució immediata del requeriment ordenat per la JEC.

  

 

Girauta ha explicat davant la Generalitat, amb la pancarta que reclama la llibertat dels "presos polítics i exiliats" de teló de fons, que Torra ha "incomplert" amb el requeriment i que "la simbologia separatista continua ocupant l'espai públic". "És intolerable que durant anys els edificis públics estiguin envaïts per una simbologia ideològica asfixiant que exclou a la meitat dels catalans i que impedeix el debat públic i la llibertat d'expressió", ha afegit Girauta, que ha dit que a banda de llaços grocs també hi ha "retrats de candidats colpistes a les eleccions". Així, Ciutadans ha presentat aquest dijous un nou escrit davant la JEC en què demanen que se sancioni Torra per no haver acatat l'ordre i que s'adoptin les mesures pertinents "amb la màxima urgència possible".

  Comentaris
republica
l'auto imposat toledono guirauta, que no toca no quarts ni hores. És el reflex en persona de l'odi en envers Catalunya, del feixisme de ciudad anos, del nul respecte ala llibertat d'expressió i de la democràcia. Per cert juan carlos, podries explicar perquè la ultradreta, extrema dreta quan comenten delictes tenen màniga ampla, no serà que els cossos policials, com tu dius els deixen fer i des fer
Amb la cara paguen
Montapollos Party.
C's sempre pendent dels problemes reals de la gent
Proposen mesures per millorar les condicions de treball dels joves? Per augmentar la inversió estatal en autovies i trens? Per fer pagar a les grans companyies de l'ibex impostos més alts com fan als països nòrdics? PerPer estimular l'ús d'energies netes? NO! Prometen treure els llaços grocs. Cadascú tria les seves croades i ells lluiten aferrissadament per tornar a reprimir les idees polítiques com en temps franquistes, que és la tasca que l'ibex els ha encomanat.
Joan Serra
El Jirafa el Carri , quina fauna , senyors . Us descuideu l'exèrcit , aquell de la batalla de Lepanto i d'altres .
LSO
Fachas que combaten ideologías contrarias a través de denuncias, fascismo en estado puro.

envia el comentari