El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs demana al govern espanyol les conclusions de l’Alta Inspecció sobre “l’adoctrinament”
  • CA

 

Ciudadanos (Cs) ha reclamat al govern espanyol els resultats de l’informe que va sol·licitar a l’Alta Inspecció Educativa després de la denúncia de casos “d’adoctrinament” a les escoles catalanes a través dels llibres de text. La formació d’Albert Rivera posa en dubte que l’executiu socialista s’estigui prenent aquest cas com una urgència, ja que, segons apunten, des que es van iniciar els tràmits han passat 14 mesos. Va ser el passat maig de 2017 quan el govern de Rajoy va anunciar que sol·licitaria “de manera urgent” un informe sobre l’adequació dels llibres de text bàsics.

 

Des de llavors, Ciudadanos ha dut a terme diverses denúncies sobre aquest tema al Congrés. La portaveu d’Educació d’aquest partit, Marta Marín, va preguntar al respecte a la patronal d’editorials de llibres de text (ANELE), dins del marc de les compareixences del Pacte d’Estat d’Educació. El seu representant, segons explica Ciudadanos, va afirmar en el seu discurs que havien arribat a realitzar 25 versions d’un mateix llibre per adequar-lo a les diverses comunitats autònomes.

 

En relació amb aquest assumpre, el portaveu parlamentari Juan Carlos Girauta, va realitzar també una pregunta durant la sessió de control del Ple al llavors ministre d’Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, que va insistir que l’informe estava sol·licitat. “Mentrestant, l’agost de 2017 ANELE va sortir als mitjans per tornar a denunciar la situació”, explica Ciudadanos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa