El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs demana a la JEC que Mossos, amb “l’auxili” de Policia Nacional i Guàrdia Civil, treguin els llaços grocs
  • CA

 

 

Ciutadans ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que requereixi al Departament d’Interior i als Mossos d’Esquadra que treguin els llaços grocs dels edificis públics. A més, també insten a la JEC a que requereixi a les forces de seguretat de l’estat perquè “ajudin” en aquesta tasca. La formació taronja recorrerà divendres a les Juntes Electorals Provincials perquè l’ordre de retirada de llaços grocs es faci també efectiva als ajuntaments.

 

Així, es demana que es requereixi al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, al Departament d’Interior i a la Direcció General dels Mossos d’Esquadra que “procedeixin amb tots els seus mitjans” per retirar les estelades, llaços grocs o pancartes que “vulneren la neutralitat política als edificis i als espais públics”. En un altre punt es demana “l’auxili” de les forces i cossos de seguretat de l’estat perquè procedeixin a l’execució immediata del requeriment ordenat per la JEC.

  

 

 

Girauta ha explicat davant la Generalitat, amb la pancarta que reclama la llibertat dels “presos polítics i exiliats” de teló de fons, que Torra ha “incomplert” amb el requeriment i que “la simbologia separatista continua ocupant l’espai públic”. “És intolerable que durant anys els edificis públics estiguin envaïts per una simbologia ideològica asfixiant que exclou a la meitat dels catalans i que impedeix el debat públic i la llibertat d’expressió”, ha afegit Girauta, que ha dit que a banda de llaços grocs també hi ha “retrats de candidats colpistes a les eleccions”. Així, Ciutadans ha presentat aquest dijous un nou escrit davant la JEC en què demanen que se sancioni Torra per no haver acatat l’ordre i que s’adoptin les mesures pertinents “amb la màxima urgència possible”.

  

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa