Cs critica les “concessions” de Sánchez a la Bilateral perquè “no canviaran el full de ruta del separatisme”

Bal denuncia que la Comissió Estat-Generalitat va semblar una "convenció internacional entre dos països"

 El portaveu de Ciutadans, Edmundo Bal, ha criticat les “concessions” del govern espanyol a l’executiu català en el marc de la Comissió Bilateral perquè, ha assegurat, “no sembla que cessió rere cessió canviï el full de ruta que clarament té fixat el separatisme”. En roda de premsa des de la seu del partit a Madrid, Bal ha denunciat que després de la reunió Estat-Generalitat, que ha descrit com “una espècie de convenció internacional entre dos països”, el president del Govern, Pere Aragonès, advertís que els traspassos acordats no canviaran “l’objectiu de l’amnistia i l’autodeterminació”.

Així, el vicesecretari general de Cs ha indicat que l’independentisme “s’alimenta de concessions” i que “tornarà a demanar una altra humiliació” a l’Estat. En el mateix sentit, el vicesecretari general de Cs ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, d’oferir a Catalunya una posició privilegiada respecte a la resta d’autonomies en la denominada “Espanya multinivell”: “Aquells que són deslleials amb la Constitució i la unitat del nostre país són els que ocupen un nivell superior”, ha lamentat.

D’altra banda, Bal ha exigit a l’executiu espanyol que “prengui mesures” davant la “fugida” de jutges, magistrats i fiscals que treballen a Catalunya. Segons el portaveu liberal, 37 jutges van demanar l’any passat un trasllat per abandonar la seva plaça a Catalunya i “només set” van sol·licitar venir. Un fenomen que Bal atribueix al “procés”, que considera que “s’ha encarregat de desmantellar les estructures de l’Estat i crear un clima d’hostilitat contra els funcionaris al servei de l’Administració estatal”.

Nou comentari