Cs creu que la mediació del Rei amb els independentistes “no sembla una proposta en ferm”

Sierra condiciona el possible diàleg amb els sobiranistes a que "compleixin la llei i mantinguin lleialtat institucional"

 

La diputada de Cs Sonia Sierra ha reaccionat amb incredulitat a les declaracions del president del Parlament Balear, Baltasar Picornell, que, després de reunir-se amb el monarca, ha afirmat que el rei Felip VI “està disposat a bastir ponts” amb els independentistes i que “està intentant parlar amb les parts que estan disposades” a fer-ho. “És només un titular, és tot en condicional, i no sabem en què consisteix tot això”, ha dit sorpresa inicialment en ser preguntada en roda de premsa. Després, però, ha remarcat que la possible mediació o interlocució amb el sobiranisme “no sembla una proposta en ferm” i per això ha demanat “prudència i esperar a veure què ha dit el Rei”. “Nosaltres no ens posem en instàncies que no ens corresponen”, ha rematat.

 

Amb tot, en insistir-li si Cs veuria bé aquesta interlocució o hipotètica mediació, Sierra ha volgut condicionar les possibles intencions del cap d’Estat. “És una decisió que no ens compet. Tothom sap que Cs som el partit del diàleg, però perquè hi hagi diàleg s’han de complir les lleis i hi ha d’haver lleialtat institucional, i això a dia d’avui els separatistes no ho fan”, ha dit. 

Nou comentari