Cs convida Gorka Knörr a rebolcar-se en el fang i ell ho evita

Sonia Sierra intenta fer descarrilar el delegat del Govern a Madrid en una compareixença al Parlament de Catalunya

Accidentat inici de la compareixença del delegat del Govern a Madrid, Gorka Knörr, a la comissió d’Afers Institucionals Parlament de Catalunya. Després d’exposar la relació d’activitats i projectes de la delegació —motiu de la compareixença a proposta del PSC— s’ha obert el torn d’intervenció dels grups i subgrups parlamentaris. La diputada de Cs Sonia Sierra ha protagonitzat una exposició guerrera, un ball de bastons durant el qual ha disparat contra Knör tot un compendi de retrets sobre el seu posicionament independentista que, en opinió del partit taronja, l’incapacita per ocupar el càrrec.

Les ganes de brega de Sierra han fet que al llarg de la seva intervenció davant de la resta de diputats hi desfilessin cites de caire “racista” de Sabino Arana, Heribert Barrera, però també referències als articles de Quim Torra o el capítol de les “mamelles” del republicà Lluís Salvadó. Sierra ha volgut desacreditar la figura Knör titllant-lo de nacionalista i, per tant, partícip d’“idees antigues, contràries a la llibertat i la igualtat”. La diputada també li ha recriminat que anés a la llista de Carles Puigdemont a les passades eleccions europees i li ha preguntat si des de Madrid es dedicarà a “anar dient mentides sobre Espanya, com que aquí s’empresona gent per les seves idees o que hi ha presos polítics”.

En el torn de rèplica, Knörr no ha volgut entrar a discutir amb Sierra i s’ha limitat a dir que té “un respecte escrupolós per la institució parlamentària”. El delegat ha rebutjat entrar en les qüestions que Cs ha posat sobre la taula convidant-lo a baixar al fang: “Pensava que això no era una sessió per examinar el meu pensament personal o la meva idoneïtat per ocupar el càrrec, encara que tothom pot fer la seva pròpia valoració”. A més, ha dit que havia vingut al Parlament a parlar de les tasques i projectes de futur de la delegació de Madrid i ha manifestat que sobre Sabino Arana no en parla ningú al País Basc.

Sierra ha lamentat que de deu preguntes que ha fet relacionades amb el seu càrrec no hagin estat contestades i li ha recordat a Knör que el respecte a la institució també implica que contesti les preguntes de les diputades “encara que no li agradin”

La intervenció de Sierra ha originat la protesta del diputat de JxCAT Marc Solsona. El diputat ha dit que el president de la comissió, Jean Castel (Cs), hauria d’haver tallat la diputada taronja perquè segons el Reglament la seva intervenció s’apartava del tema de la compareixença.

Nou comentari