Cs contempla explorar “aliances” amb el PSC i la societat civil

Carrizosa creu que Torra convocarà eleccions quan pugui perjudicar ERC

El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest dimarts que el seu partit “no només” explorarà un acord electoral amb el PPC a Catalunya, sinó que també buscarà “grans acords programàtics i fins i tot aliances” amb el PSC i la societat civil. “Encara no hem arribat a aquest moment, però no només parlaríem amb un partit determinat“, ha dit en una roda de premsa en preguntar-li per una candidatura conjunta Cs-PPC a les properes eleccions catalanes.

Carrizosa ha mantingut la línia del partit de les darreres setmanes, demanant que se centrin esforços a combatre la pandèmia de covid-19 i els seus efectes socioeconòmics i allunyant les eleccions per no “entrar en paràlisi“. No obstant això, ha garantit que Cs està “preparat” si es convoquen uns comicis.

El dirigent taronja s’ha referit a les paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, que divendres passat va dir que té “molt clar” quan convocarà eleccions però no va voler aclarir la data. Per a Carrizosa, Torra “no té data” sinó que “el que fa és mirar quina és la data millor i canviar-la si fa falta” per perjudicar ERC. “Quan un president diu que té una data, el més convenient seria que digués quina és aquesta data”, ha conclòs.

 

Homenatge a les víctimes del coronavirus

També ha fet esment a l’anunci de Torra de convocar, el proper 9 de juliol, un acte d’homenatge a les víctimes del coronavirus. Carrizosa ha demanat “expressament” al Govern que sigui “exquisit amb la neutralitat institucional” perquè cap català pugui sentir-se’n apartat. “La pandèmia l’hem sofert tots”, ha subratllat.

Nou comentari