El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs celebra que el TC hagi admès el recurs d’empara per les sessions de control a Torra
  • CA

El president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha celebrat que el Tribunal Constitucional (TC) hagi admès a tràmit el seu recurs d’empara per les sessions de control al president Quim Torra. El líder de Cs ho ha dit en una visita a Rubí, on ha recordat que d’acord amb l’Estatut “una persona que no sigui diputada no pot ocupar la presidència de la Generalitat”. Ha lamentat que tant la mesa del Parlament com el màxim responsable de la institució, Roger Torrent, “obliguin” l’oposició a fer “un control polític a algú que no és president”. Per Carrizosa aquest fet “vulnera” els drets d’aquests partits. Per tot plegat, confia que el TC es pronunciï a favor de la seva formació i dicti unes mesures cautelars adients.

Carlos Carrizosa considera que la presència de Carles Puigdemont en l’acte que el Consell per la República celebra aquest dissabte a Perpinya, evidencia que s’ha de reformar el mecanisme de l’euroordre “perquè les resolucions judicials que es dictin en els diferents països membres de la UE s’executin arreu d’aquest territori”. “Hem de treballar més aquesta qüestió perquè el senyor Puigdemont no pugui seguir-se burlant de tots els catalans i espanyols”, ha considerat Carrizosa que ha advertit que és “sorprenent” que l’expresident “pugui campar per tota Europa després d’haver comès delictes greus i d’haver-se fugat d’Espanya”.

Carrizosa ha fet aquestes valoracions en una visita a Rubí, on ha participat en la celebració del Dia d’Andalusia. El president de Cs també s’ha referit a la petició que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han fet al president de l’eurocambra, David Sassoli, perquè s’investiguin les “greus irregularitats” de l’exmembre de la JEC, Gabriel Betancor, i s’aparti a Cs de la presidència del comitè d’Afers Jurídics, que és el que ha d’analitzar els seus tres suplicatoris. “És una nova cortina de fum del separatisme”, ha considerat Carrizosa que ha dit que es tracta d’una estratègia dels advocats dels eurodiputats catalans per “embolicar el que està clar: que Puigdemont és un fugat de la justícia i que Torra ja no és president”. Ha advertit que “poden portar a Europa el que vulguin” perquè des del seu punt de vista “les seves situacions legals són les que són i això no ho canviarà ningú”.

Carrizosa també ha defensat la presència de Betancor a la JEC i ha reiterat que qui va inhabilitar Quim Torra va ser el TSJC. “Ho va fer pel delicte que va cometre i perquè la nostra llei diu que una persona que estigui inhabilitada per un delicte contra les administracions públiques ha de ser remogut del càrrec atenent els interessos generals”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa