El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs celebra la “claredat” de Felip VI en demanar a la Casa Real “respecte” als principis morals i ètics
  • CA

Ciutadans (Cs) ha celebrat la “claredat” de Felip VI en el discurs institucional de la nit de Nadal a l’hora de demanar el “respecte” de totes les institucions, inclosa la Casa Real, als principis ètics i morals, única al·lusió als casos de presumpta corrupció que amenacen el seu pare, Joan Carles de Borbó, sense referir-s’hi directament. “El rei va al·ludir clarament als fets i se’n va desmarcar reivindicant els principis ètics i morals per sobre de vincles personals i familiars”, ha valorat el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa. Segons ha manifestat el líder taronja, la seva formació subscriu el discurs de Felip VI, que ha qualificat de “propi d’un estadista” perquè “va tocar els temes obligats amb claredat i sensibilitat”.Carrizosa, que ha tingut un record per als afectats per la crisi de la covid i per als camioners atrapats a Dover en el marc de l’aparició d’una nova variat de la infecció al Regne Unit, ha celebrat també que Felip VI fes referència al “projecte comú” que, al seu parer, suposa la Constitució, en el que va ser un “reconeixement a la democràcia”. Segons Carrizosa, el rei “va fer una crida a no destruir el que hem construït tots junts”, i va “animar” a millorar-ho.

Sobre els escàndols que envolten la figura del rei emèrit, Carrizosa ha considerat que el regent actual va estar “a l’altura de les circumstàncies” per la crida que va fer a “mantenir conductes exemplars i respecte als principis morals i ètics en totes les institucions, inclosa la Corona i la Casa Real”. Una exhortació, ha confessat, que va “omplir d’orgull” la seva formació.

Finalment, sobre les valoracions del discurs reial que s’han fet des d’ERC, JxCat o Podem, Carrizosa ha opinat que “el nacionalisme l’únic que busca és enderrocar la monarquia” i, per tant, les manifestacions que tant aquest sector polític com Podem fan a l’entorn de la institució liderada per Felip VI “estan guiades per l’animadversió” que tenen cap al que representa.

Carrizosa no ha deixat passar l’oportunitat per recordar la “cara dura” de dirigents com la candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, que atribueix “actuacions poc ètiques” a la Casa Real mentre el Tribunal Suprem l’investiga per presumpta corrupció quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa