El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs carrega contra TV3: “Es gasta el pressupost en ventilar encara més els hiperventilats”
  • CA

Anna Grau (Cs) ha tornat a carregar contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) aquest dimecres al ple del Parlament. Durant la moció d’interpel·lació al Govern sobre la situació de la CCMA, la diputada taronja s’ha queixat de la “cada vegada més descarada manipulació” de la televisió catalana. La moció no ha sortit endavant tot i que un dels punts, relatiu a la renovació de la CCMA, sí que s’ha aprovat. “La propaganda política ja no és ni l’objectiu en si mateix. Qui pot ser tan animal de gastar el pressupost en matxacar sempre els mateixos i ventilar encara més els hiperventilats?”, s’ha preguntat Grau durant la seva defensa de la moció. La diputada ha parlat d’una “oligarquia ideològica” i ha comparat la televisió pública amb un “gueto”. Grau ha parlat d'”apartheid” i ha assegurat que Cs farà “una cursa de fons” per aturar la deriva de la CCMA. “Sóc periodista i estimo els mitjans de comunicació. No es tracta de tancar la tele sinó d’obrir-la”, ha advertit Grau intentant allunyar-se de Vox amb la seva proposta de tancar definitivament la CCMA. “Entenc que per vostès -CUP i Junts- estar d’acord amb Ciutadans és com per al conde Dràcula empassar-se un manat d’alls“, ha ironitzat. A la moció, Cs proposa “donar entrada a professionals competents” que representin la pluralitat de la societat catalana. Abans de la intervenció de Grau, el diputat taronja Nacho Martín Blanco ha demanat una Junta Extraordinària de Portaveus posterior al ple per fer una declaració institucional al respecte. La petició ha estat secundada per Vox i el Grup Mixt.

L’ex de Ciutadans ara diputada del PP, Lorena Roldán, ha coincidit amb els plantejaments de Ciutadans durant la seva intervenció des del faristol del Parlament. Seguint amb les tècniques del seu expartit, Roldán ha ensenyat un cartell amb un article que parlava d’un periodista de TV3 que va exercir aquest dimarts la clàusula de consciència “per la deriva ideològica” de TV3. “Controlen i dirigeixen els mitjans públics. Els col·laboradors no es tallen en dir Puta Espanya“, s’ha queixat Roldán, que ho ha titllat d'”expressió hispanòfoba“. “L’altre dia vam pillar Núria Llorach amb la guàrdia baixa i ens va explicar que van aprovar partides pressupostàries extraordinàries per pagar programes com Polònia”, ha afegit la diputada, que ho considera “vergonyós”. Per tot això, la diputada popular ha anunciat el seu suport a tots els punts de la moció presentada per Cs.

Alberto Tarradas, del partit d’ultradreta Vox, ha insistit en tancar “teletrés” i la resta de mitjans de la Corporació. El diputat de Vox ha acusat la televisió d’estar “malalta d’odi”. “Han creat un braç mediàtic que els aplaudeix a totes hores i silencia els que destapem aquesta actitud mafiosa”, ha afegit Tarradas, que ha definit la televisió com un “megàfon ideològic”. “És vergonyós el nivell al qual arriba el vostre sectarisme”, ha afirmat abans d’anunciar que Vox votarà a favor de la moció de Cs. Vox ha assenyalat els socialistes per la seva “hipocresia” i ha afirmat que “milions de catalans són perseguits pel separatisme”. Abans de baixar del faristol, Tarradas ha assegurat que la concesió dels indults “als colpistes” és l'”acte més gran de traïdoria” de la història d’Espanya.

La CUP defensa la CCMA “amb matisos”

Dani Cornellà, diputat de la CUP, ha estat el següent en intervenir. Ho ha fet per respondre directament Vox: “El que volen és tancar qualsevol mitjà de comunicació que no difongui els seus discursos racistes, feixistes i d’odi, com ja es va fer en el franquisme”. Posteriorment, Cornellà ha assenyalat també Cs per haver presentat aquesta moció amb la voluntat d’aplicar-hi mesures “autoritàries”. Tot i així, el diputat cupaire ha esmentat algunes de les qüestions que han de canviar a la Corporació: “No podem deixar de dir que es troba en una situació de fallida democràtica”. Cornellà considera que “s’ha de modernitzar i adaptar-la als temps actuals” així com “barrar el pas al repartiment de cadires als òrgans de governança”. El diputat cupaire considera que “la recepta” per resoldre els problemes de la CCMA és molt clara: “Despartidització dels òrgans de govern i cogestió a través de la incorporació de treballadors”.

“Homogeneïtzació ideològica de l’audiència de TV3”

Els socialistes han coincidit amb Cs en què els contraris a la independència “han deixat de veure TV3”. “Creiem que TV3 ha de representar tota la ciutadania sense excepció i tenir en compte la diversitat que integra la societat catalana”, ha assegurat la diputada Beatriz Silva. La socialista ha insistit en queixar-se per la compra del documental El Judici. De fet, ha dit que “no és acceptable” que enmig d’una pandèmia la direcció de TV3 “prioritzi comprar a Mediapro vuit documentals sobre el judici al procés”. Els socialistes consideren essencial refundar la CCMA per posar-la al servei de tots els catalans. La diputada ha anunciat que votaran a favor d’alguns dels punts de la moció de Cs.

“No ens trobaran en crítiques desfermades, incisives i violentes cap als mitjans públics”. Així ha començat la seva intervenció la diputada Susana Segovia, d’En Comú Podem, que ha remarcat que defensen els mitjans de comunicació catalans. Tot i així, considera que no cal “externalitzar tant” i s’ha de buscar un equilibri. “Ha de ser un espai que reflecteixi la pluralitat”, ha afirmat Segovia, que ha demanat que l’audiència no sigui l’únic criteri alhora d’escollir els continguts que s’emeten. “Cada vegada hi ha més homogeneïtzació ideològica entre l’audiència de TV3. Això no és bo”, ha advertit Segovia abans de remarcar que la CCMA no representa la societat catalana. “Emplacem-nos a fer possible la renovació de la CCMA. Posem-nos mans a l’obra”, ha urgit la diputada dels comuns.

“Es pot parlar de tot, però no dir de tot”

“Les formes no han canviat, com s’ha pogut veure”, ha assenyalat el diputat de Junts Francesc Ten. El diputat ha rebatut les afirmacions de Cs, Vox i PP, amb un informe que mostra que els informatius de TV3 són “els més plurals de l’Estat”. “No ens trobaran utilitzant els mitjans per fer confrontació maleducada i amb mal to”, ha retret Ten. “Ja entenc que no els agrada la feina que fan aquests professionals que transmeten la realitat catalana“, ha etzibat, en referència al documental El Judici, que mostra que la tesi de Marchena “cau pel seu propi pes”. “Des del faristol es pot parlar de tot, però no es pot dir de tot”, ha conclós abans de baixar del faristol.

Seguidament ha pres la paraula Raquel Sans, d’Esquerra Republicana, que ha ironitzat amb el fet que l’última legislatura acabés amb una moció de Cs i aquesta també s’iniciï així. Sans ha assegurat que la prioritat del Govern és renovar els òrgans de govern de la CCMA i “anar més enllà” en qüestions com la llengua i l’oferta audiovisual en català. A banda, Sans s’ha mostrat preocupada per les xifres d’audiència de la televisió pública, ja que els informes mostren que “el públic cada cop és menor”. “La llengua catalana està minoritzada. Hem de posar èmfasi en canviar això”, ha afirmat Sans, que ha parlat de la necessitat de tenir “una nova mirada” per anar a buscar el públic “allà on és”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a juny 17, 2021 | 13:10
    mala peça juny 17, 2021 | 13:10
    aquesta fasc'sta de ciudadanos, esta molt deGRAUdada per cert, tu pots parlar de tot i dir-ho tot, però els altres s'ho han de callar, no? ai el fixatge estrellat dels fasC'stas
  2. Icona del comentari de: Peter smich a juny 17, 2021 | 13:18
    Peter smich juny 17, 2021 | 13:18
    Aquests de ciutadanos sou tant fastigosos i plens d'odi, que l'encomeneu, aneu a cagar, no sabeu fer res de bo, només criticar a tot el que és català. Fàstic.
  3. Icona del comentari de: Josep a juny 17, 2021 | 13:43
    Josep juny 17, 2021 | 13:43
    la purga serà implacable amb aquesta xusma, no quedarà ni la ombra
  4. Icona del comentari de: Moi a juny 17, 2021 | 14:35
    Moi juny 17, 2021 | 14:35
    TV3 la seva. Era la nostra ara es una merda, amb una orogramació infumable i farcida de espanyols parlant espanyol i fins i tot catalá.
  5. Icona del comentari de: Ricard a juny 17, 2021 | 14:39
    Ricard juny 17, 2021 | 14:39
    Xenòfobs castellanistes: els hiperventilats no miren TV3. Cerquin allà on fan els partits de futbol de la selecció de la Gran Castella. A nosaltres deixint-nos en pau, i no vinguin a agredir catalans els únics hiperventilats.
  6. Icona del comentari de: Sempre millor el vent que la merda a juny 17, 2021 | 14:55
    Sempre millor el vent que la merda juny 17, 2021 | 14:55
    I l'únic que sap fer C's és escampar merda. Amb ventilador si cal.
  7. Icona del comentari de: ton c. a juny 17, 2021 | 15:16
    ton c. juny 17, 2021 | 15:16
    ha començat unas cursa de fons diu, ja fot mes de 10 anys sra, Grau, que DURA AIXÓ, ON ERA VOSTÉ+
  8. Icona del comentari de: Arn a juny 17, 2021 | 15:35
    Arn juny 17, 2021 | 15:35
    La senyora Grau no es deu referir a ella com a professional competent , entenc .
  9. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a juny 17, 2021 | 15:50
    uno que vive en Tabarnia juny 17, 2021 | 15:50
    tan de fons arrivaran a Moscu? ja en sont prous per pedelar?
  10. Icona del comentari de: RAMON A a juny 17, 2021 | 17:30
    RAMON A juny 17, 2021 | 17:30
    Si alguna cosa bona te el sentir a aquests ciudaguarros peperos i els del grupuscle de Guinea es veura la seva bilis i el malament que sho pasen amb el seu odi interior
    • Icona del comentari de: Ramon a juny 17, 2021 | 19:52
      Ramon juny 17, 2021 | 19:52
      "Peperos"? Ciutadans ha set en el conjunt de llur existència molt més d'esquerres que de dretes. Però això no té gaire importància.
  11. Icona del comentari de: Bernat.C. a juny 17, 2021 | 18:00
    Bernat.C. juny 17, 2021 | 18:00
    S'hauria de revisar l'assignació que tenen aquests/es que van al Parlament a donar la tabarra sense tenir el mínim nivell per al càrrec que els van assignar. Exemple el Carri que fa uns dies no sabia ni de quin article estava parlant per una seva reclamació, fent un fotut ridícul.
  12. Icona del comentari de: miquel puigpelat a juny 17, 2021 | 19:40
    miquel puigpelat juny 17, 2021 | 19:40
    Estan malalts!!!!. Molt malalts!!!!
  13. Icona del comentari de: Ramon a juny 17, 2021 | 19:49
    Ramon juny 17, 2021 | 19:49
    Colono's TAMBÉ prefereix ERC.
  14. Icona del comentari de: JordiP a juny 17, 2021 | 23:17
    JordiP juny 17, 2021 | 23:17
    Mira que són pesats. No paren de demanar que TV3 sigui més "plural". Com si no ho fos: de fatxes i castellanòfons en surten a tots els programes.A més, és realment curiós que, si reconeixen que a Catalunya hi ha potser la meitat de catalanistes independentistes, no demanin a les altres teles que emeten a Catalunya que augmentin la presència de indepes a tots els seus programes. Es veu clar que, si tots som iguals, uns són més iguals que altres. S'els veu el llautó. Impreialistes colonialistes, no dieu més que tonteries i acabareu a la cuneta de la història. Ara, la decisió de qui mana en aquest país la cuinen les urnes. Quina pena, oi, dictadorets?
  15. Icona del comentari de: Ramon a juny 17, 2021 | 23:27
    Ramon juny 17, 2021 | 23:27
    Ha canviat moltíssim, aquesta xicota.
  16. Icona del comentari de: Desil·lusió a juny 18, 2021 | 00:09
    Desil·lusió juny 18, 2021 | 00:09
    TV3 no es pot veure es una televisió Castellana. Ens volen fer creure que un pacte confederal és el que necesitem. Quan permetin que els exiliats tornen sense empresonar-los llavors voldrà dir que hem claudicat i que votarem l’encaix a Espanya. 3 anys màxim i estem fent un referèndum de encaix confederal. Ja està tot pactat.
  17. Icona del comentari de: Roger a juny 18, 2021 | 05:37
    Roger juny 18, 2021 | 05:37
    Aquesta grau es una sostres pidolaire, que van a madrid per pinso, ei fan el que cal pel pinso particular. Catalan gracioso, puta facil, com diuen a madrid
  18. Icona del comentari de: Ton a juny 18, 2021 | 06:54
    Ton juny 18, 2021 | 06:54
    Aquesta banda d'impresentables fastigosos algún dia desapareixeran de la vista de tothom. Tant sols es questió de temps.
  19. Icona del comentari de: Eli a juny 18, 2021 | 07:48
    Eli juny 18, 2021 | 07:48
    Porque te hecharon de la secta ? Alli no te quejabas? Pues te hubieras quedar i alli s Que te adrian la razón i la tv3 son los independentistas la que han dejado de mirar porque no nos gusta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa