El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs atribueix a Junqueras un “to de perdonavides” per mantenir un “xantatge insaciable”
  • CA

El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha atribuït aquest dilluns al president d’ERC, Oriol Junqueras, un “to de perdonavides” pel que diu a l’article del diari Ara, on ha fet referència als indults que es planteja el govern espanyol com a “gestos que poden alleugerir el conflicte”. “És evident que aquesta idea del senyor Junqueras forma part del xantatge. El nacionalisme és insaciable. Sempre voldrà més”, ha denunciat Martín Blanco. També ha considerat que hi ha “elements semblants” entre la possible concessió dels indults amb l’intent de reformar l’Estatut el 2006. “El PSC, de forma tremendament irresponsable, va decidir seguir endavant amb un estatut que sabia perfectament que resultaria inconstitucional”, diu. També ha mostrat la seva preocupació per la “pretensió” del govern espanyol de concedir els indults, perquè “reforça la imatge que no va ser un cop a la democràcia, blanqueja el que va ocórrer i perjudica enormement la imatge del sistema judicial”. En aquesta línia, ha considerat que la comparació entre Junqueras i un dels líders més emblemàtics de la lluita contra el sistema polític de l’apartheid Nelson Mandela del ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana José Luis Ábalos és “ridícula”.

Sense el suport de PPC i Vox

Per altra banda, Cs ha confirmat l’assistència del president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, a la concentració d’aquest divendres davant la delegació del govern espanyol a Catalunya que ha organitzar el partit liberal, i ha cridat al “conjunt del constitucionalisme” a una concentració “cívica” per oposar-se a uns indults de “tan dubtosa legalitat”. “Quan el Tribunal Suprem ha donat arguments poderosíssims en contra la concessió, total o parcial, d’aquests indults creiem que és evident que el senyor Sánchez estaria incorrent en una arbitrarietat i no concedint els indults de forma discrecional”, assegura. De moment, però, ni PPC ni Vox els han assegurat que acudiran ni han fet crides a participar a la concentració de Cs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a juny 07, 2021 | 16:26
    Mala peça juny 07, 2021 | 16:26
    Ja sabem que tu facha martin blanco, ets més de cunetes I que suciedad Incivil anticatalana, participi a aquesta manifestació, és normal, d'on tots una colla de franquistes, i els indults no formen part del seu diccionari

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa